Download de KNAF app

Wisselende omstandigheden bij eerste Formule 4 testdag op Zandvoort

vanleeuwenkop
Op Circuit Park Zandvoort vond vandaag de eerste door de KNAF in samenwerking met Koiranen GP en MP Motorsport georganiseerde testdag voor de Formule 4 plaats. Met een afwisselend droge en natte baan leerden de jonge rijders meteen met zowel regenbanden als slicks omgaan. In vijf sessies konden in totaal zestig ronden worden afgelegd, een mogelijkheid waar de rijders dan ook gretig gebruik van maakten. Vandaag kwamen met Martijn van Leeuwen en Mika Morien al twee Nederlandse rijders in actie, morgen wordt dat aantal uitgebreid tot zeven.

Direct na het bekend worden van de tweedaagse testsessie voor de in Nederland nieuw op te starten Formule 4 stond de telefoon bij MP Motorsport roodgloeiend. Het Nederlandse team dat nauw samenwerkt met het Finse Koiranen GP had met vijf trailers en een kleine vijftien auto's dan ook meteen flink moeten uitpakken.

dashbord
Uit Rusland kwamen vandaag Nikita Volegov en Alexander Vartanyan in actie, terwijl Finland vertegenwoordigd werd door Juho Valtanen en Tuomas Tujula. Verder was een zekere Below Mike van de partij en maakte de Belg Jamie Vandenbalck zijn eerste rondjes. KNAF Talent First-rijder Martijn van Leeuwen liet zich ook niet onbetuigd en was in de droge sessie direct erg snel. KNAF Academy pupil Mika Morien begon de dag in een Formule Renault 1.6 maar stapte 's middags over in de Formule 4. KTF-rijder Rinus van Kalmthout bereidde zich op zijn Formule 4 test van morgen voor door al een flink aantal ronden af te leggen met een Formule Renault 1.6.

instructie.002
Na iedere sessie kregen de jonge talenten tekst en uitleg van onder andere Nyck de Vries, als rijderscoach aan het programma verbonden.

 DSC4076
Morgen wordt er opnieuw op Circuit Park Zandvoort getest. Naast de eerder genoemde Finnen en Russen komen dan alle KNAF Talent First-rijders in actie, te weten Martijn van Leeuwen, Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout, terwijl ook de KNAF Academy pupillen Mika Morien, Job van Uitert en Leonard Hoogenboom achter het stuur kruipen. Daarnaast gaat karter Jarno Opmeer zijn debuut maken in een Formule 4.
truck.003

balck.000
banden
benzine
DSC 3936
DSC 3963
DSC 4004
DSC 4018
DSC 4174
kalmthout.001
morien.010
pits.025
pits.050
vries.002
 DSC4038
 DSC4079