Download de KNAF app

Willem Meijer via selectiedag in NK CityBug Cup

citybug selectie 01
De 16-jarige Willem Meijer uit Prinsenbeek debuteert dit seizoen in de NK CityBug Cup. Dit is de uitkomst van een spannende selectiedag op het grotendeels droge, maar winderige TT Circuit Assen, gehouden op 2e Paasdag.

Voor Willem Meijer werd maart daarmee een zeer succesvolle autosportmaand. Anderhalve week geleden behaalde hij tijdens het KNAF-examen op Assen een EU/Nationaal licentie. Maandag 28 maart toonde Meijer zich de sterkste tijdens de door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en Johan Kraan Motorsports georganiseerde selectiedag, met als inzet een felbegeerd stoeltje in de NK CityBug Cup in 2016.

De aanvankelijk 10 geselecteerde kandidaten - één moest daags voor het evenement wegens familieomstandigheden verstek laten gaan - dienden zich gedurende een fysieke test, een mediapresentatie en diverse rijonderdelen van hun beste kant te laten zien. Halverwege de middag vond er een schifting plaats, die naast Willem Meijer ook Max de Bruijn en Andras Kiraly als finalisten opleverde. Gedurende de finale kroonde Willem Meijer zich als winnaar door zijn in het eerste gedeelte van de dag opgebouwde voorsprong niet meer uit handen te geven. Overigens krijgen de nummers twee en drie uit de finale één gratis race aangeboden in, dit geheel naar eigen keuze, de NK CityBug Cup dan wel PTC Cup.

citybug selectie 02
V.l.n.r. Max de Bruijn, winnaar Willem Meijer en Andras Kiraly

De KNAF en Johan Kraan Motorsports danken TT Circuit Assen, Advanced Driving School en de diverse vrijwilligers voor hun inzet en wensen Willem Meijer veel succes tijdens zijn debuutseizoen in de autosport.