Download de KNAF app

Team Bleekemolen pakt winst in 4 uur van Zandvoort

Team Bleekemolen pakt winst in 4 uur van Zandvoort - Zandvoort, 3 februari 2013

De 4 uur van Zandvoort, de derde wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013, is gewonnen door Team Bleekemolen. Met een Porsche 997 GT3 Cup werden Kees Bouhuys en Michael Bleekemolen, samen met teamgenoten Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, als winnaars van de vier uur durende wedstrijd afgevlagd.

De wedstrijddag begon met een dertig minuten durende kwalificatie. Hier werd de basis voor de zege al door Team Bleekmolen gelegd. Met een tijd van 1:44,958 was Jeroen Bleekemolen in de Porsche ruim 3,5 seconde sneller dan de als tweede geklasseerde Ginetta G55 van Colin White en Tom Sharp. Op de derde positie kwalificeerden zich Bas van de Ven, Jan Joris Verheul en Tom Coronel met de BMW 320D WTCC. Coronel fungeerde tijdens de 4 uur van Zandvoort als vervanger van de afwezige Sven van Hulst. Ook ontstond er tijdens de kwalificatie een mooie strijd om de poleposition in divisie IV, die uiteindelijk gewonnen werd door Liesette en Max Braams.

Om klokslag 12.00 uur doofden de rode lampen en begon het startveld aan de vier uur durende wedstrijd. Michael Bleekemolen kende daarbij een goede beginfase en kon goed weglopen bij de concurrentie. Mooi was de strijd in Divisie II, waar de BMW van Bas van de Ven tegenstand kreeg van Rob Severs, eveneens rijdend met een BMW 320D WTCC. Ook Eddie den Dekker wist met de BMW 120D Modified de aansluiting te houden. In Divisie IV ontstond ook een mooi gevecht, waar de BMW 123D van Kevin Veltman en Maurice Bol na het eerste uur aan de leiding ging, vlak voor Lev Fridman en Remon Vos.

wek-4uurzandvoort2013  1  500x334

Gedurende de wedstrijd wist Team Bleekemolen de voorsprong uit te bouwen naar meer dan vijf ronden op de Ginetta van White en Sharp. Lange tijd vocht ook de BMW van Van de Ven, Verheul en Coronel mee om de tweede positie, maar een incident bij het uitkomen van het Scheivlak gooide roet in het eten. Van de Ven raakte daarbij de bandenmat en dit leidde dan ook tot de eerste 'code-60'-neutralisatie van de wedstrijd. Uiteindelijk werd de beschadigde bolide nog wel terug gebracht naar de pits, maar de monteurs van het MDM Kenneth Smit raceteam stonden voor de lastige uitdaging om de auto binnen korte tijd weer te herstellen. Enkele minuten nadat de 'code-60'situatie was opgeheven, werd de wedstrijd voor een tweede maal geneutraliseerd. Ditmaal was Rob Severs van de baan geraakt in de S-Bocht en ook hier liep de MDM BMW de nodige averij op.

wek-4uurzandvoort2013  2  500x333

Problemen waren er in ieder geval niet voor Team Bleekemolen. Na vier uur racen stuurde Jeroen Bleekemolen de fraaie Porsche 997 GT3 Cup als eerste over de finish. Colin White en Steve Sharp finisthen met hun Ginetta als tweede, met een ronde voorsprong op de als derde geklasseerde BMW van Eddie den Dekker en Michel Schaap. Deze keurige prestatie leverde het BMW-duo ook de winst op in Divisie II. Op de tweede plaats in diezelfde divisie finishten Harry Hilders en Bas Koeten met de SEAT Leon Supercopa. De laatste podiumplaats in de klasse werd opgeeist door Robert Westerholt en Philip Romijn in een BMW E46 M3.

wek-4uurzandvoort2013 500x334

In Divisie III ging de zege naar Wilbert Groenewoud en Marcel Robijn met de Greenwood Racing BMW Compact. De strijd in Divisie IV bleef spannend tot het einde. Waar de Las Moras Racing BMW van Liesette en Max Braams gedurende het laatste uur de leiding overnam, waren het toch Kevin Veltman en Maurice Bol die tijdens een fantatische laatste stint de zege wisten te pakken. Het verschil na vier uur wedstrijd was slechts 0,5 seconden. Het podium werd gecompleteerd door Lev Fridman op positie drie. In zijn jacht naar het podium werd hij bijgestaan door Veltman en Remon Vos, die ieder ook nog op een tweede bolide stonden ingeschreven.

De deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap kunnen zich nu opmaken voor de Final 4, de laatste en beslissende race van deze winterserie. Deze vindt plaats op zondag 3 maart op Circuit Park Zandvoort. De toegang is gratis.

Uitslag: 1. Bouhuys / M. Bleekemolen / S. Bleekemolen / J. Bleekemolen, Porsche 997 GT3 Cup, 119 ronden in 4uur03min.12,910 sec (126,43 km/uur); 2. White / Sharp, Ginetta G55 op 5 ronden; 3. Den Dekker / Schaap, BMW 120D Modified op 6 ronden.

Klassenwinnaars: Divisie 1: Bouhuys / M. Bleekemolen / S. Bleekemolen / J. Bleekemolen; Divisie 2: Den Dekker / Schaap, 113 ronden. Divisie 3: Groenewoud / Robijn, BMW Compact, 98 ronden; Divisie 4: Veltman / Bol, BMW 123D, 103 ronden.

Stand kampioenschap:
1. Den Dekker / Schaap, 42 punten
2. Liesette Braams, 40 punten
3. Van Hulst / Verheul / Van de Ven / Bouhuys / M. Bleekemolen, S. Bleekemolen, 38 punten

Foto's:Chris Schotanus, Essay Produkties