Download de KNAF app

Willem Meijer, vertegenwoordiger van KNAF Academy

TCR Benelux - Mathieu Detry - Willem Meijer
Vorige week op TT Circuit Assen kreeg hij tijdens een vrije testsessie al de gelegenheid kennis te maken met de SEAT TCR van Bas Koeten Racing. Op dat ogenblik had de 17-jarige Willem Meijers nooit durven denken dat hij één week later de troepen van TCR Benelux zou vervoegen, als volwaardige coureur in de finale van de TCR Benelux.

Tekst en foto: P.R.

"Ik kan nooit genoeg Koen Wijckmans, coördinator van TCR Benelux, bedanken. Hij lanceerde het idee om in de finale op Circuit Jules Tacheny een jonge Nederlander te koppelen aan de Belg Mathieu Detry, die een derde deelname in TCR Benelux ambieerde," zegt Willem met fonkelende ogen als hij naar de #6 SEAT Leon TCR van Ferry Monster Autosport kijkt. "Dank gaat nog meer uit naar de KNAF Academy en naar Hans Hugenholtz, want uiteindelijk genoot ik de voorkeur om hen in de finale van TCR Benelux te vertegenwoordigen. Ik was tot dan al helemaal in de wolken over het gehele concept van TCR, en TCR Benelux in het bijzonder, en nu rijd ik hier rond met zo'n bak en neem het op tegen gevestigde waarden zoals Corthals, Michelisz, Lémeret en een pak andere jonge collega's. Ja, het geeft mij een geweldige kick, en ik kan nauwelijk bevatten dat ik achter het stuur van zo'n SEAT TCR zit!"

Willem Meijer won dit jaar een zitje in de Nederlandse CityBug Cup en een plaats in de KNAF Academy, het opleidingsprogramma van de KNAF voor jonge ambitieuze coureurs die hun eerste stappen in de autosport maken. In die CityBug Cup eindigde Willem 4de, nadat hij in de allereerste van de zes races op pole startte en er meteen 2de eindigde in een veld van zeventien dondersteentjes. En nu is er de veel snellere en krachtigere SEAT TCR...

"1.54 als rondetijd in Assen in TCR en pakweg 2.23 achter het stuur van mijn Toyota Aygo. Dat zegt alles over het enorme verschil. De aanpassing verliep zonder problemen. Zelfs al kende ik Mettet niet en rijd ik voor de eerste keer in competitieverband, want tijdens de test in Assen met Bas Koeten Racing was het gewoonweg kennismaken met een SEAT TCR."
Morgen begint het ernstige werk met de eerste vrije trainingen en de Fast Lap Window, waarbij de snelste ronde mee de startplaats in de Qualifying Long Race zal bepalen.

"Mathieu zal die Fast Lap voor zijn rekening nemen, omdat hij meer ervaring heeft met TCR Benelux en het snel rijden met de SEAT – hij eindigde in zijn eerste race op Circuit Park Zandvoort meteen 3de – en nadien moeten wij nog overleggen wie de start neemt in Race 1 en Race 3. Ook qua strategie in de Long Race gaan we nog samenzitten met Ferry Monster. Want gezien we in het kampioenschap niet meespelen, gaat onze voorkeur naar het neerzetten van een snelle ronde om zo goed te staan op de twee startgrids. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen en dankzij mijn slaapplekje in de vrachtwagen van Ferry ben ik hele tijd dicht bij "mijn" auto. Ik maak dit weekend een jongensdroom waar!"