Download de KNAF app

Veertig exemplaren van de VW Golf GTI TCR worden voor het seizoen 2017 door Volkswagen Motorsport te koop aangeboden

VW Golf GTI
Als nieuwkomer in het TCR-landschap, heeft de VW Golf GTI TCR al vanaf het begin van het seizoen 2016 van zich laten spreken. Op internationaal niveau, maar zeker ook in de TCR Benelux waarin vijf bolides, die door een 2 liter 330 pk sterke motor worden aangedreven deelnemen. Ondanks zijn laattijdige levering in vergelijking met meerdere van zijn concurrenten, wist de VW Golf GTI TCR in deze nieuwe discipline reeds competitief voor de dag te komen. Zo zagen we in deze Benelux-competitie al drie maal een wagen van Milo Racing winnen, telkens in handen van Vincent Radermecker, maar waren er ook podiumplaatsen voor Delahaye Racing Team (Romain de Leval-Alexis van de Poele en Didier Van Dalen-Amaury Richard) en WRT (Maxime Potty-Ronnie Latinne).

Tekst en foto: P.R.

"We zijn verheugd over dit eerste seizoen van de VW Golf GTI TCR", aldus Charles-Henri Bonnet, de voorzitter van de Belgian VW Club. "Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft de wagen bewezen het niveau aan te kunnen. Zeker, er waren nog enkele kinderziektes en er moet nog aan bepaalde details worden gewerkt, maar dit is niet meer dan normaal in dit stadium van zijn ontwikkeling. Via de Belgian VW Club, zijn wij heel regelmatig in contact met Volkswagen Motorsport en wij zijn erg tevreden van hun luisterbereidheid ten overstaan van de Belgische klanten. Hun competitieafdeling voor klanten is volop in opbouw en wordt elke dag beter. Alles wordt in het werk gesteld zodat de VW Golf GTI TCR meer en meer efficiënt, performant en betrouwbaar wordt."

Met het oog op het seizoen 2017, zal Volkswagen Motorsport veertig exemplaren van de VW Golf GTI TCR te koop aanbieden. "Wij stellen geïnteresseerde Belgische teams voor om met ons contact op te nemen", gaat Charles-Henri Bonnet verder. "Dankzij onze uitstekende relaties met VW Motorsport kunnen wij eventuele toekomstige eigenaars van een Golf GTI TCR in contact brengen met de goede personen en hun bestelling opvolgen. Wij staan ter beschikking van iedereen die is geïnteresseerd!" Na overleg van de KNAF met TCR Coördinator Koen Wijckmans is deze aanbieding ook geldig voor Nederlandse teams en coureurs! Indien Nederlandse teams interesse hebben in de VW Golf GTI TCR kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met VW Motorsport.