Download de KNAF app

Twee rondes van TCR Benelux tellen mee voor TCR Trophy Europe

Kronos Events - TCR Benelux - TCR Trophy Europe - SEAT
WSC, worldwide promotor van de TCR International Series, lanceert in 2016 de "TCR Trophy Europe for Drivers" en hiervoor tellen zes rondes van verschillende nationale TCR-kampioenschappen mee. Op de lijst staan niet minder dan twee wedstrijden van de TCR Benelux, die respectievelijk worden betwist op Circuit Park Zandvoort (16 en 17 juli) en Circuit Zolder (18 en 20 augustus).

Tekst en foto: P.R.

"Dit is voor ons uitstekend nieuws," stellen Marc Van Dalen en Jean-Pierre Mondron van Kronos Events in koor. "Gezien wij met de Benelux zowel in Nederland als België belangen hadden, hebben wij er bij Marcello Lotti steeds op aangedrongen om hiermee rekening te willen houden. Het stemt ons dan ook zeer tevreden dat het startveld van de TCR Benelux tijdens deze twee events zal worden versterkt door TCR-teams uit andere landen en we kunnen er nu al van uitgaan dat de fans in Nederland en België het betere sprintwerk te zien zullen krijgen!"

De Trophy gaat van start in Rusland op de Smolensk Ring (15 mei), dan volgt de Italiaanse TCR in Misano (12 juni), Zandvoort met de TCR Benelux, Nürburgring (7 augustus), Circuit Zolder (met de TCR Benelux in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder) en de finale met de Spaanse TCR op Jerez de la Frontera (6 november).

De TCR Trophy is enkel toegankelijk voor teams en rijders die op vaste basis zijn ingeschreven in één van de nationale competities en het zijn ook de spelregels van het betrokken land die telkens gelden voor één van de zes rounds van de TCR Trophy. Dat wil zeggen dat voor de twee wedstrijden van de TCR Benelux het volledige plaatje van toepassing is, zoals Long Race/Qualifying, vier sprints van twintig minuten en rijden op Michelin-banden.

Voor de eindberekening van de punten van de TCR Trophy Europe worden de vier beste resultaten in aanmerking genomen.

Kalender TCR Benelux 2016
21-22 mei – International GT Open – Circuit de Spa-Francorchamps
16-17 juli – DTM – Circuit Park Zandvoort (*)
18-20 augustus – 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder (*)
24-25 september – Luxembourg Trophy – Colmarberg
22-23 oktober – Formido Final Races – TT Circuit Assen
29-30 oktober – Kronos Events 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
(*) TCR Trophy Europe