Download de KNAF app

Tom Coronel aan de start tijdens Formido Finale Race op TT Circuit Assen

CivicTCR Art Car
De Honda Civic TCR Art Car Jean Graton gaat weer racen. Na de races tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort zal hij aan de start verschijnen van de voorlaatste manche van het TCR Benelux-kampioenschap tijdens de Formido Finale Assen op TT Circuit Assen. Voor de gelegenheid zal hij bestuurd worden door het Nederlandse duo Michael Verhagen en Tom Coronel!

Tekst en foto: P.R.

Deze auto, die onmiddellijk competitief zal zijn, wordt opgenomen in het Team Boutsen-Ginion Racing. De Civic staat momenteel aan de leiding in het autoklassement en Belg Stéphane Lémeret is leider in het rijderskampioenschap. De inspiratie voor de Honda Art Car Jean Graton was de Michel Vaillant Art Strip 'A Fond!', met Michel Vaillant die in het midden van de jaren 70 aan het stuur van zijn Formule 1-bolide in de tunnel van Monaco jacht maakt op een Ferrari.

De auto – in zijn World Touring Car-specificatie – werd voor de zomer op het Festival of Speed in Goodwood gepresenteerd in het kader van de wedstrijd WTCC Art Car. Zijn spectaculaire design was ongelofelijk populair bij de fans, die de auto als winnaar van de wedstrijd uitriepen. Vervolgens werd een TCR-versie gecreëerd, die nu aan haar tweede race gaat deelnemen. Een operatie die werd mogelijk gemaakt dankzij het dynamisme van de Honda-dealer van Rotterdam. In Assen zal de Art Car Jean Graton het nummer 1 dragen, tot groot plezier van Tom Coronel, de meest populaire touringwagenrijder van Nederland, en zijn teamgenoot Michael Verhagen.

Het is de tweede keer dat Tom Coronel aan de start verschijnt van TCR Benelux. Gedurende de openingsmanche van TCR Benelux op Circuit Spa-Francorchamps stuurde hij een SEAT van Bas Koeten Racing naar een mooie podiumplaats. Verhagen proefde tijdens het weekend van het DTM op Circuit Park Zandvoort al van TCR Benelux, achter het stuur van een SEAT van Bas Koeten Racing, die hij deelde met Bas Schouten.