Download de KNAF app

Opel Astra voor Pierre-Yves Corthals in TCR Benelux

1
Naast VW, Honda, Alfa Romeo en SEAT kan de TCR Benelux ook rekenen op de aanwezigheid van Opel! Het Belgische DG Sport Competition, ook bekend van het WK Rally, ging immers over tot de bestelling van een Opel Astra. Kopman op de Astra wordt Pierre-Yves Corthals, die we kennen als rivaal van Tom Coronel in het WTCC en vroeger furore maakte in de Clio Cup.

Tekst en foto: P.R.

Hoewel de Luikenaar zich de afgelopen jaren met succes toelegde op... het karten, was dat vooral om zich in de beste omstandigheden opnieuw op de autosport te kunnen toeleggen. De creatie van het nieuwe TCR-kampioenschap komt dan ook perfect op tijd om "Pilou" Corthals nog eens de gelegenheid te geven zijn snelheid en ruime ervaring met een voortrekker te tonen.

Corthals zal de Astra van DG Sport delen met landgenoot Fred Caprasse. Hij won vorig jaar de European VW Fun Cup en deed tevens ervaring op achter het stuur van een Porsche Cup en SEAT Léon TCR. DG Sport Competition sluit niet uit dat zij een tweede Astra zullen voorrijden in de TCR Benelux.

De Astra van het duo Corthals-Caprasse vervoegt op de voorlopige deelnemerslijst de vijf VW's Golf (WRT, DVB, Delahaye, Milo), twee Honda's Civic (Boutsen Ginion), drie SEAT (Bas Koeten, Delahaye, WRT), één Alfa Guilietta (Renga).