Download de KNAF app

Michael en Sebastiaan Bleekemolen aan de start met SEAT Léon!

TCR Benelux - Sebastiaan - Michael Bleekemolen
Goed nieuws voor de Nederlandse fans: Michael en Sebastiaan Bleekemolen tekenen aanwezig tijdens de eerste meeting van de TCR Benelux, die plaats zal vinden op 21 en 22 mei op wat nog steeds bekend staat als het "mooiste circuit ter wereld"! Vader en zoon komen op het Circuit van Spa-Francorchamps aan de start achter het stuur van een gloednieuwe SEAT Léon van het Bleekemolen Racing Team.

Tekst en foto: P.R.

"Voorlopig gaat het om een one-shot," stelt de eeuwig jonge Bleekemolen. "Omdat wij nog niet helemaal zeker zijn van de budgetten en ook moeten rekeninghouden met de andere raceactiviteiten van Sebastiaan. Omdat wij erg geloven in het concept van de TCR willen wij niet ontbreken op deze eerste afspraak. De auto is nog in opbouw bij SEAT Sport in Spanje en zal normalerwijze ergens in maart aangeleverd worden."

Voor 66-jarige Bleekemolen – in de jaren zeventig actief in Formule 1 en in '79 tweede in de Europese F3 achter Alain Prost – wordt het alvast het begin van het 47ste seizoen in de autosport!

"Tel daarbij vier jaar in karting, en dan besef ik dat al 50 jaar op vier wielen leef! En aan stoppen heb ik nog niet gedacht. Ten eerste omdat ik op de baan nog steeds kan meten met mijn zonen Sebastiaan en Jeroen, die dit jaar in de Blancpain Series uitkomt, en wellicht ook omdat ik bang ben van in het zwarte gat terecht te komen. Wat moet ik anders doen, als ik de helm aan de haak zou hangen?"

Een zaak is zeker: met de aanwezigheid van de familie Bleekemolen in TCR Benelux zal er animo zijn. In de paddock, en op het circuit!