Download de KNAF app

Ferry Monster Autosport vastbesloten om full te gaan voor TCR Benelux

FMA - Circuit Park Zandvoort - 1st - Loris Hezemans
Toen er voor de voorlaatste round van TCR Benelux op TT Circuit Assen liefst zeven Nederlandse coureurs aanwezig tekenden, ontbrak één van de belangrijkste smaakmakers van over de Moerdijk op het appel en dat was de formatie van Ferry Monster Autosport!

Van bij de openingsmanche van TCR Benelux zette het team uit het Zuid-Nederlandse Numansdorp de #10 SEAT Leon in voor het onuitgegeven duo Hezemans-Radermecker. Het was de 19-jarige Hezemans die enkele weken later in het kader van het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort Race 4 magistraal domineerde en won. Op het podium kreeg Loris Hezemans het gezelschap van 20-jarige Mathieu Detry, die de tweede #6 SEAT van Ferry Monster Autosport deelde met Lorenzo Donniacuo, en in zijn debuutrace in TCR meteen als 3de aantikte.

"Naast een eigen auto runden wij de SEAT die eigendom is van Toine Hezemans en doordat deze auto nadien werd verscheept voor de overzeese TCR-races, werd het plan opgevat om 'onze' SEAT te verhuren in het kader van de 24 Hours of Zolder, » licht Ferry toe. "Toine bracht ons in contact met Portugezen Francisco Mora en José Rodrigues. Hun doel was punten te scoren voor de TCR Europe Trophy en met een 3de plaats van Mora in Race 4 was die opdracht volbracht."

FMA - Circuit Park Zandvoort - 3rd - Mathieu Detry
Na het knappe debuut in de Nederlandse duinen bleef Belg Mathieu Detry, gecoacht door grootvader Roger « Publiaplic » Bertrand, in contact met Ferry Monster en kroop op het Luxemburgse Colmar-Berg opnieuw achter het stuur van de witte #6 SEAT.

"De deal geraakte pas in laatste instantie rond, met hulp van Matthieu de Robiano die eens wilde proeven van TCR. De andere Mathieu toonde eens te meer dat hij een snelle jongen is door beslag te leggen op een 4de plaats. Ja, in de paddock stond de Alfa Romeo TCR bij ons onder het tentzeil. Omdat wij toch ruimte over hadden, hebben wij de Alfa Romeo Giulietta van Renga Charleroi on Tracks naar Luxembourg vervoerd en onderdak en hulp aangeboden. Wij beperken ons immers niet tot het runnen van de SEAT en staan altijd open voor coureurs die wél een auto, maar geen technische bijstand hebben."

Hoewel er plannen waren om de #6 op TT Circuit Assen in te zetten voor een 100% Nederlands duo, was het wachten op de finale op het Belgische Circuit Jules Tacheny de Mettet om Belg Mathieu Detry opnieuw aan de slag te zien gaan en dit aan de zijde van KNAF Academy-talent Willem Meijer (17).

"Met al die jongeren die bij ons in TCR debuteerden en de stiel leerden, mogen wij ons zo'n beetje beschouwen als een Junior-formatie," lacht Ferry. "Het is ook in die richting dat wij willen werken voor 2017. Want, na deelnames aan vijf van de zes meetings, zijn wij vastbesloten om full te gaan voor TCR Benelux. De gesprekken en de eerste contacten lopen, en Mathieu Detry staat bovenaan ons verlanglijstje!"