Download de KNAF app

De inschrijvingsformulieren voor TCR Benelux staan online, nog een maand te gaan om voor het seizoen in te schrijven!

TCR Benelux - Bas Koeten Racing
Het is nog even geduld hebben om over zo'n twee maanden de lancering van de TCR Benelux te beleven tijdens het weekend van 21 en 22 mei. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het programma en dat ziet er zeer beloftevol uit, omdat promotor Kronos Events nu al zeker is van de aanwezigheid van twee Honda's Civic, vijf VW's Golf GTI, vier SEAT Leon, één Opel Astra en één Alfa Giulietta. Tal van teams en coureurs staan op het punt om een programma te finaliseren, daarom mag men bij Kronos Events uitgaan van meer dan vijftien auto's voor het volledige seizoen.

Tekst en foto's: P.R.

"Dat is voor ons, maar ook voor de deelnemers zeer goed nieuws," stelt Marc Van Dalen van Kronos Events. "Zoals werd aangekondigd tijdens de Kick-off gaat vanaf 15 auto's het inschrijfgeld fors naar beneden. Wij geven deelnemers het advies om zich voor 15 april in te schrijven en een voorschot op het inschrijfgeld over te maken. In afwachting van het juiste aantal inschrijvingen, dienen zij naderhand alleen nog het uiteindelijke verschil te betalen. Mocht deze financiële impuls nog vijf andere formaties aanmoedigen om zich bij ons aan te melden, dan zouden we meer dan twintig auto's tellen. In dat geval spreken we van een verlaagde entry fee van 15.600 € of 2.600 € per meeting, per auto! Voor zij die nog twijfelen rest er nog één maand om te beslissen, wetende dat inschrijven voor 15 april een flink voordeel geeft op het jaarbudget. Het inschrijvingsformulier staat ondertussen online op de website van TCR Benelux!" Bovendien herinneren we teams en rijders eraan dat het verplicht is om een auto te delen met twee rijders – op uitzondering van gentleman drivers -, en dat maakt dat ook het kostenplaatje gesplitst kan worden.

Hoe dan ook, alles lijkt erop te wijzen dat de TCR Benelux borg zal staan voor de terugkeer van een hoogstaand sprintkampioenschap in de Lage Landen. Ook omdat de deelnemers van de TCR Benelux twee keer op de piste het gezelschap zullen krijgen van coureurs die ingeschreven zijn in de genaamde "TCR Trophy Europe for Drivers", een Europees getinte competitie waarvoor races op de verschillende nationale kalenders worden aangewezen.

"In het geval van de TCR Benelux, zijn dat de afspraken op Circuit Park Zandvoort (15, 16 en 17 juli) en Circuit Zolder (18 en 20 augustus)," verduidelijkt Jean-Pierre Mondron van Kronos Events. "Dat wil zeggen dat tijdens deze twee afspraken – weekend van de DTM en het weekend van de 24 Hours of Zolder - meerdere buitenlandse coureurs de vaste formaties op de startgrid zullen versterken. De TCR Benelux zal hierdoor extra aandacht krijgen en we kunnen er nu al van uitgaan dat de fans in Nederland en België daar het betere sprintwerk te zien zullen krijgen!"
TCR Benelux - VW Golf

Kalender TCR Benelux 2016
20-21-22 mei – International GT Open – Circuit de Spa-Francorchamps
15-16-17 juli – DTM – Circuit Park Zandvoort
18-20 augustus – 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
24-25 september – Luxembourg Trophy – Colmarberg
22-23 oktober – Formido Final Races – TT Circuit Assen
30 oktober – Kronos 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet