Download de KNAF app

Lémeret, Altoè en van Lagen delen de buit

TCR Benelux - Round 2 - Morien-van Lagen-Comte
De TCR Benelux heeft in Zandvoort zelfs de ongelovigen weten te overtuigen van de kwaliteiten van de formule. De prachtige lentezon, ongeveer honderdduizend toeschouwers die de demonstraties van Max Verstappen en zijn Red Bull F1 kwamen toejuichen en een livestream voor zij die er niet bij konden zijn, droegen bij tot het spektakel tijdens de vier sprintwedstrijden op zondag, in het kader van de Jumbo Familie Racedagen. Maar ook de deelnemers leverden vuurwerk in erg betwiste races.

In het voorprogramma van Jumbo Familie Racedagen ‘driven by Max Verstappen’

TCR Benelux - Circuit Park Zandvoort
Het was even wachten op de bevestiging, maar Circuit Park Zandvoort maakte bekend dat het genaamde Zandvoort Race Festival wel degelijk onder de naam zal opereren van de "Jumbo Familie Racedagen, "driven by Max Verstappen"! En dat is goed nieuws voor de tweede round van TCR Benelux, die op 19, 20 en 21 mei in het voorprogramma van dit spectaculaire event wordt betwist!

De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor Max Verstappen, en die zorgt steevast voor volle tribunes. Vorig jaar trokken er zo'n 100.000 toeschouwers naar het circuit aan de Nederlandse kust om er te genieten van de komst van Max! De Nederlandse Formule 1-ster kruipt nu ook weer op zaterdag en zondag achter het stuur van een Red Bull Racing Formule 1 voor een aantal spectaculaire demonstraties. Voor Nederlandse (en Belgische) fans is het een unieke gelegenheid om Max met zijn F1 in Nederland in actie te zien.
"Wij kunnen Circuit Park Zandvoort niet genoeg bedanken dat zij TCR Benelux hebben kunnen opnemen in het programma van deze sterke meeting," stelt Koen Wijckmans, coördinator TCR Benelux. "Samen met de Formido Final Races op TT Circuit Assen is dit eens te meer het bewijs dat Kronos Events er alles aan doet om het Nederlandse aandeel in TCR Benelux te blijven versterken. Voor onze teams, coureurs, sponsors, partners en merkinvoerders heeft zo'n publiekstrekker in Nederland dan ook een enorme waarde en uitstraling."

Het tweede seizoen van TCR Benelux start op 22 en 23 april op Circuit Spa-Francorchamps met de TCR Benelux Trophy, waarna het richting Circuit Park Zandvoort gaat voor een ontmoeting tussen TCR Benelux en... Max Verstappen!

Kalender TCR Benelux 2017

Ferry Monster Autosport vastbesloten om full te gaan voor TCR Benelux

FMA - Circuit Park Zandvoort - 1st - Loris Hezemans
Toen er voor de voorlaatste round van TCR Benelux op TT Circuit Assen liefst zeven Nederlandse coureurs aanwezig tekenden, ontbrak één van de belangrijkste smaakmakers van over de Moerdijk op het appel en dat was de formatie van Ferry Monster Autosport!

Clio Cup Benelux gaat samenwerken met TCR Benelux

Presse Release - Picture Clio Cup Benelux
Na drie seizoenen als aparte merkenrace, gaat Clio Cup Benelux samenwerken met Kronos Events en TCR Benelux en in 2017 het startveld van de Touring Car Racer vervoegen gedurende de zes meetings die worden betwist op Belgische en Nederlandse circuits.

TCR Benelux 2017: zes meetings, vijf verschillende circuits

TCR Circuit Jules Tacheny de Mettet
Kronos Events lichtte enige tijd geleden al de grote lijnen toe van wat de kalender van TCR Benelux 2017 zou inhouden. Zoals vaak het geval is, is het finaliseren van een sportkalender een zaak van enig puzzelwerk en schuiven met wat datums.