Download de KNAF app

Succesvolle tweede Formule 4 testdag op Circuit Park Zandvoort

vleeuwen.002
Opnieuw volop actie tijdens de tweede, door de KNAF in samenwerking met Koiranen GP en MP Motorsport georganiseerde testdag voor de Formule 4 op Circuit Park Zandvoort. Niet alleen kwamen drie KNAF Talent First-rijders in actie, ook drie KNAF Academy-pupillen maakten de nodige meters in de opstapklasse voor formulewagentalent. Ondanks een bij vlagen extreem nat begin, konden aan het eind van de dag toch nog de slicks gemonteerd worden en gingen de rondetijden met sprongen omlaag.

Het was een mooi gezicht op Circuit Park Zandvoort, een pitstraat met twaalf fraaie Formule 4-bolides, en daarin allemaal jonge talenten die nauwelijks konden wachten om de baan op te gaan. De begeleiders van Koiranen GP en MP Motorsport moesten de tieners dan ook op het hart drukken om op de natte baan niet meteen ronderecords te willen verbeteren en vooral te genieten en ervaring op te doen.

overzicht.000
Net als op vrijdag kwamen de Russen Nikita Volegov, Alexander Vartanyan en Michael Belov in actie, terwijl ook de Finnen Juho Valtanen en Tuomas Tujula weer van de partij waren. KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen (17 jaar) had er ook al een testdag opzitten, maar werd nu vergezeld door zijn KTF-kartcollega's Richard Verschoor (14 jaar) en Rinus van Kalmthout (15 jaar).

verschoor.020
Namens de KNAF mochten ook drie KNAF Academy-pupillen achter het stuur van de Formule 4 plaatsnemen. Voor Job van Uitert (17 jaar) was dat uiteraard geen nieuwe ervaring, aangezien hij er al een jaar in de Duitse Formule 4 op heeft zitten. Mika Morien (14 jaar) had op vrijdag al een halve dag in de Formule 4 gereden, maar liet zich de kans om daar nog zestig rondjes aan vast te knopen natuurlijk niet ontnemen. Karter Leonard Hoogenboom (15 jaar) maakte het KNAF Academy-trio compleet. Last but not least greep karter Jarno Opmeer (15 jaar) de gelegenheid aan om alvast kennis te maken met de Formule 4.

vleeuwen.020
Net als op de eerste testdag kregen de rijders in de ochtend met enkele flinke buien erg natte omstandigheden voorgeschoteld. In de middag werd het echter droog waardoor halverwege de voorlaatste sessie al naar slicks gewisseld kon worden, terwijl de afsluitende sessie zelfs volledig op een droge baan verreden kon worden. Alle rijders spraken dan ook van een uiterst leerzame ervaring die zeker naar meer smaakte.
actie.003

dupau.000
hoogenboom.002
hoogenboom.024
les.000
les.004
morien.000
morien.025
opmeer.000
opmeer.023
overzicht.026
uitert.002
uitert.026
verschoor.001
vkalmthout.000
vkalmthout.016
verschoor.004