Download de KNAF app

Specaculaire seizoensafsluiting bij Formido Finaleraces

persbericht - formido finaleraces 2014-pre-essay-1 500x333

In het weekend van 18 en 19 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al jaren bekend om haar sensationele wedstrijden met spannende ontknopingen. In veel series wordt nog gevochten om de beslissende punten, dus spektakel lijkt verzekerd. Kaarten zijn vanaf € 10,00 in de voorverkoop verkrijgbaar.

Een van de snelste wedstrijdseries van de Formido Finaleraces is de Porsche GT3 Benelux Cup Challenge. Deze spannende klasse staat bekend om zijn competitieve deelnemersveld met strijd tussen pro's en semi-pro's. Met snelle coureurs als Jeffrey van Hooydonk, Xavier Maassen en Max van Splunteren kan het nodige vuurwerk in de Zandvoortse duinen verwacht worden. De strijd om de titel kent zijn climax bij de Formido Finaleraces, want Van Hooydonk en Maassen zijn slechts enkele punten van elkaar gescheiden.

persbericht - formido finaleraces 2014-pre-essay-3 500x333

Net zo interessant worden de wedstrijden van de Truckrace Battle. Na een succesvol en wervelend optreden bij de Pinksterraces, zijn de brute racetrucks terug op Circuit Park Zandvoort voor de volgende confrontatie. Naast een bulderend startveld met Nederlandse truckracers, goed voor bijna 1000pk en topsnelheden van 160 km/u per racetruck, is de serie ook in de paddock prominent aanwezig.

persbericht - formido finaleraces 2014-pre-essay-5 500x333

Geen Formido Finaleraces zonder een mooie multi-merkenstrijd en dus maakt ook het Burando Production Open (BPO) zijn opwachting. Dit fraaie kampioenschap, met auto's als de BMW 335d Coupé, Volvo 850 Estate BTCC, SEAT Leon Supercopa en BMW M3, zal na de Formido Finaleraces ophouden te bestaan. De opkomst voor de afscheidsraces is dan ook groot, want wie wil er niet als winnaar van de allerlaatse BPO-race de boeken in gaan?

persbericht - formido finaleraces 2014-pre-essay-4 500x333

Ook wordt het volop genieten van de wedstrijden van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. De raceklasse staat bekend om zijn gelijkwaardige racewagens, waarbij de coureurs en engineers het verschil moeten maken. De grid van de Formule Renault heeft een internationaal karakter, met teams uit Duitsland, Estland, Oostenrijk, Zweden en Nederland. Tijdens de Formido Finaleraces zullen de veelal jonge coureurs stevig strijden om de laatste punten. Immers is het kampioenschap nog niet bepaald. Dat beloven drie zinderende wedstrijden.

persbericht - formido finaleraces 2014-pre-essay-2 500x333

De line-up voor de Formido Finaleraces wordt gecompleteerd door de populaire Clio Cup Benelux. Meer dan twintig snelle Renault Clio cupracers verschijnen in de Zandvoortse duinen aan de start. Het gevecht om de titel gaat tussen Sebastiaan Bleekemolen, Niels Langeveld en Melvin de Groot. Alle drie deze mannen weten hoe het is om op Zandvoort te winnen, dus dat belooft veel close-racing. Binnen het Benelux kampioenschap wordt ook gestreden om de Clio Benelux Challenge, een klassement voor RSIII-model van de Renault Clio. Vlak voor de afsluitende Clio-race op zondag 18 oktober, krijgen alle bezoekers met een paddockkaart de kans om de spanning te proeven tijdens de speciale Clio Cup Grid Walk. Racefans kunnen tijdens deze Grid Walk over de startopstelling lopen en de auto's van dichtbij zien.

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, 50% korting krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Paddock Hill Grandstand (nabij de Hans Ernst Bocht) en de Grid Walk van de Clio Cup Benelux op zondagmiddag.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl