Download de KNAF app

RTL GP en Circuit Park Zandvoort bundelen krachten voor Masters of Formula 3

Zandvoort, 5 juni 2013

RTL GP en Circuit Park Zandvoort bundelen opnieuw hun krachten voor het grootste autosportevenement in Nederland, de RTL GP Masters of Formula 3. Op 7 juli komen in Zandvoort de sterkste Formule 3-coureurs uit de verschillende kampioenschappen tegen elkaar uit in de 23ste editie van deze beroemde race. En ook dit jaar fungeert RTL GP als naamgever van het spektakel, dat onder meer de huidige Formule 1-coureurs Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg, Jules Bianchi en Paul di Resta als winnaars kende.

Erik Weijers, Chief Operating Officer (C.O.O.) kijkt met plezier uit naar het evenement: "Het is geweldig om ook deze 23e editie van de beroemde Masters of Formula 3 samen met RTL GP te mogen organiseren. Goed gevulde duinen, een fantastische sfeer en spannende races zijn vaste kenmerken van de Masters. Afgelopen jaren heeft RTL GP ook al als mediapartner en naamgever gefungeerd en heeft daarmee niet alleen positief bijgedragen aan grotere naamsbekendheid, maar ook een brede verslaggeving van het evenement. We zijn dan ook trots dat zowel RTL GP als onze vaste bandenpartner KUMHO Tyres, weer deel uitmaken van de organisatie van het evenement. Never change a winning team!"
Marco Louwerens, programma directeur RTL 7 is eveneens verheugd met de samenwerking: "Trots ben ik op het feit dat RTL wederom haar naam kan verbinden aan het evenement RTL GP Masters Of Formula 3. Hiermee kunnen we een mooie bijdrage leveren aan het huidige RTL 7-autosportplatform, met onder andere de live registratie van de RTL GP Masters of Formula 3-race. Bovendien krijgt jong talent door deze unieke samenwerking met Circuit Park Zandvoort wederom de kans om zich te etaleren in deze bijzondere tak van autosport."
Stevige line-up van raceklassen

Naast de internationale confrontatie van de Formule 3-rijders wordt het publiek ook getrakteerd op spectaculaire races van de FIA GT Series, met brute krachtpatsers als de McLaren MP4-12c, Ferrari 458 Italia en BMW Z4 GT3. Daarnaast kunnen de toeschouwers smullen van diverse oude Formule 1-wagens die het tegen elkaar opnemen in de Dutch Super Single Seater Series. Natuurlijk komt ook het HDI-Gerling Dutch GT Championship in actie. Het Dutch Power Pack is tijdens deze editie van de RTL GP Masters of Formula 3 eveneens vertegenwoordigd met onder meer de Dutch Renault Clio Cup en de Formido Swift Cup. Tot slot maakt ook de Formula Ford North Sea Series zijn opwachting.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in voorverkoop aan te schaffen via de website van RTL Tickets (www.rtltickets.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die worden besteld in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op een paddockkaart. Ook zijn er tickets voor de hoofdtribune in de voorverkoop verkrijgbaar, evenals duinkaarten en family-tickets.

Meer informatie over het evenement en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.