Download de KNAF app

Roger Grouwels en Andy Newall winnen op Assen in Catawiki NK HTGT 2019

Het was een déja-vu op Assen toen een droge zaterdagmiddag enkele seconden voor de start van de race op slag veranderde in een erg natte. Alexander Schlüchter maakte een superstart in zijn lichtvoetige Lotus Elan, maar het was Roger Grouwels die de kop nam reed in de zware Iso Rivolta. Ondanks een beslagen voorruit wist hij de aanvallen van Martin Bijleveld in de Ford Falcon af te slaan en koerste naar om een welverdiende overwinning. De derde plaast was voor gastrijder Simon Gras die zich als een vis in het water voelde aan het stuur van de Morris Cooper S. Schlüchter won de GTS10-klasse, voor Jos Stevens in nog een Lotus Elan. Mark Hope nam de leiding in GTS11 in zijn MGB, maar uiteindelijk was het Erwin van Lieshout die profiteerde van de tractie zijn Porsche 911. CT08 werd gewonnen door Frank Romo van Gerrit Jan van Leenen, beide op Lotus Cortina.

 

Met de startvolgorde gebaseerd op de uitslag van de zaterdag verheugden we ons op een paar mooie inhaalraces. Roger Grouwels maakte een goede start vanaf pole, tot hij aan het eind van de eerste ronde even buiten de baan raakte. Tegen die tijd was Andy Newall ongeveer 10 auto's gepasseerd en nam de leiding in het E-type. Bob Stevens, mogelijk de snelste man op de baan, moest iets verder terug beginnen. Hij was opgeklommen naar de vijfde plek toen zijn motor ermee ophield. Alexander Schlüchter lag nu tweede in zijn Lotus Elan, voor Grouwels in de Iso Rivolta en Jos Stevens (Lotus Elan). Deze drie reden zeer kort op elkaar. Grouwels probeerde inde laatste Schlüchter uit te remmen maar spinde vervolgens, daarmee de laatste podiumplaats aan Jos Stevens gunnend. Norbert Gross won de grote toerwagenklasse in zijn Ford Falcon en Frank Romo de 2-liter TC in zijn Lotus Cortina. Simon Gras (Mini Cooper) en Erwin van Lieshout (Porsche 911) hadden een geweldig duel om hun respectievelijke klassen te winnen, terwijl Nigel Winchester (Ginetta G4) de kleine GT-klasse won. Erwin van Lieshout heeft in de stand nu 6-punten voorsprong Roger Grouwels, terwijl de derde plaats gedeeld wordt door Ford Falcon-coureurs Norbert Gross en de équipe Martin Bijleveld / Jaap van der Ende.

Uitslag race 1:

 1. Roger Grouwels (Iso Rivolta) 12 ronden
 2. Martin Bijleveld (Ford Falcon) +0,1
 3. Simon Gras (Mini Cooper S) + 15.0
 4. Norbert Gross (Ford Falcon) +34,7
 5. Alexander Schlücher (Lotus Elan 26R) +40.0
 6. Rob Rappange (Mini Cooper S) + 62,4
 7. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang) +76.1
 8. Robert Hamilton (Marcos 1800GT) +87.5
 9. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) +87.7
 10. Erwin van Lieshout (Porsche 911) +104.2

Uitslag race 2:

 1. Andy Newall (Jaguar E-type) 15 ronden
 2. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R) +39,8
 3. Jos Stevens (Lotus Elan 26R) +30.7
 4. Roger Grouwels (Iso Rivolta) +41,6
 5. Niek van Gils (TVR Griffith) +56,6
 6. Norbert Gross (Ford Falcon) +56,9
 7. Jaap van der Ende (Ford Falcon) +71,7
 8. Armand Adriaans (Chevrolet Corvette) +76,9
 9. Robert Hamilton (Marcos 1800GT) +79,0
 10. Jan van Elderen (Jaguar E-type) +85,8

De volgende wedstrijden om het Catawiki NK HTGT worden gehouden tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort op 7 en 8 september.