Download de KNAF app

Racetrucks in actie op Circuit Park Zandvoort

Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. Naast wedstrijden van de Historische Monoposto's en bijna alle Dutch Power Pack series, is er een prominente rol weggelegd voor The Truckrace Battle. Na vele jaren van afwezigheid, zijn de krachtige racetrucks terug op Circuit Park Zandvoort.

paasraces 2013 - trucks 500x333

Hoewel wedstrijden met racetrucks niet nieuw zijn op Circuit Park Zandvoort, is het wel al weer enige jaren geleden dat er voor het laatst met de agressieve racetrucks op het Zandvoortse asfalt werd gestreden. Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces wordt het publiek getrakteerd op twee wedstrijden van The Truckrace Battle. Entertainment en spektakel staan voorop in dit relatief jonge truckrace kampioenschap.

paasraces 2013 - trucks  1  500x333

Binnen het Truckrace Battle-kampioenschap wordt gestreden met speciaal geprepareerde racetrucks. De wedstrijden zijn fel en bijzonder competitief. Toch staan plezier en sportiviteit hoog in het vaandel bij Promotion Truck-racing Holland, de organisator en promotor van The Truckrace Battle. Het toegankelijke reglement heeft geresulteerd in een startveld vol krachtige racetrucks. Het publiek kan zich dan ook opmaken voor een ongekende strijd tussen de 1000 pk sterke Scania T113 Racetruck van EK-coureur Erwin KleinNagelvoort en de bloedsnelle Mercedes Axor trucks van Werner en Sascha Lenz. De klasse verwelkomt daarnaast stoere trucks als de Scania T112, de Volvo FM en de machtige Ford Detroit. Meer informatie over de truck races kan gevonden worden op: www.thetruckracebattle.nl

paasraces 2013 - trucks  3  497x365

Leuke dag voor het hele gezin
Alle races staan gepland voor maandag 1 april. Tweede paasdag wordt daarmee een absolute fun-dag voor het hele gezin, met naast spectaculaire wedstrijden, ook veel vermaak in het rennerskwartier met o.a. een kinderkartbaan, diverse luchtkussens en een sensationele Monstertruck stuntshow op de Heineken Paddock. Tevens is er in de middagpauze een fantastisch optreden van rapper Lange Frans.

Gratis naar de Kruidvat Gillette Paasraces
Speciaal voor de Paasraces hebben Kruidvat en Gillette een publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij aankoop van artikelen uit de speciale Kruidvat actiefolder (geldig van 19 t/m 31 maart) ontvangt men een family-ticket, dat gratis toegang geeft tot het duinterrein, de hoofdtribune en de Heineken Paddock voor twee volwassenen en twee kinderen.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart, inclusief toegang tot de Heineken Paddock op zowel zaterdag als maandag, in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot de Tango Paddock en het pitsdak, kost in de voorverkoop met de tijdelijke Paas-korting slechts € 20,00 (normaal € 35,00 aan de kassa). Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Grid Walk van de tweede Formido Swift Cup wedstrijd op maandag 1 april. Hier kunnen de bezoekers ook op de foto met de Kruidvat Gillette Grid Girls.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

paasraces 2013 - trucks  2  500x700

Foto's:Chris Schotanus, Essay Produkties