Download de KNAF app

Partijen in Nederlands dragrace-landschap bundelen de krachten

Fast Show logo
De DHRA, 402 Automotive en Quartermile, de partijen die de laatste jaren als organisator dan wel promotor bij het dragracen in Nederland betrokken waren, bundelen de krachten om zo de sport in ons land een duidelijk gezicht te geven en naar betere tijden te loodsen. Eenheid in een in Nederland kleine sport is altijd een goede zaak en het moet ertoe leiden dat de wedstrijden op Dragstrip Drachten weer het aanzien krijgen dat ze tot voor een paar jaar terug zelfs in het buitenland hadden. De dragrace-sport in Nederland gaat een nieuwe fase in.

De Dutch Hot Rod Association (DHRA), 402 Automotive en Quartermile waren de afgelopen jaren de partijen die op Dragstrip/Vliegveld Drachten hetzij als organisator, dan wel als promotor, of soms allebei, wedstrijden 'voor hun rekening' namen. Kort voor aanvang van het seizoen 2017 hebben de drie partijen de handen ineen geslagen om tot een gezamenlijk concept te komen.

Waar tot vorig jaar de DHRA en Quartermile los van elkaar ieder drie evenementen organiseerden, wordt er in 2017 onder de overkoepelende naam 'Fast Show' gezamenlijk gewerkt aan een serie van vier evenementen. Het komt erop neer dat de partijen gaan doen waar ook hun kwaliteiten het meeste liggen. Zo zullen de crews van de DHRA en Quartermile het wedstrijdgedeelte regelen (startcrew, officials en wedstrijdorganisatie), terwijl 402 Automotive als promotor optreedt en de communicatie en marketing zal verzorgen.

Tijdens de vier evenementen zullen zowel de motoren als de auto's wedstrijden voor hun kampioenschappen rijden. Het Nederlands kampioenschap bij de diverse motorklassen zal onder auspiciën van de KNMV worden afgewerkt, terwijl de Sportsman klassen (door de organisator Pro Drag genoemd) onder de KNAF-vlag zullen vallen. Los daarvan wordt het NK Streetlegal Dragracen nieuw leven ingeblazen, waarbij alle vier de ronden voor deze titelstrijd meetellen. Verder wordt gewerkt aan een nieuwe opzet voor een Europees kampioenschap Streetlegal Dragracen. Tot slot zullen twee van de vier evenementen aanvulling krijgen met thema events als All American Cars en Bugfest (Kevers).

Door de samenvoeging zullen er van de oorspronkelijk voor dit jaar geplande zes evenementen twee worden geschrapt. Om de nieuwe start te markeren is zoals gezegd gekozen voor een nieuwe overkoepelende naam, Fast Show, powered by DHRA en Quartermile. De nieuwe kalender ziet er nu als volgt uit:

12/14 mei – Fast Show Days of Thunder
28/30 juli – Fast Show - The Main Event + All American Cars
25/27 augustus - Fast Show - Summer Edition
29 september/1 oktober – Fast Show - Weekend of Champions + BugFest

Vervallen zijn:
2/4 juni DHRA
14/16 juli Quartermile

Net als bij de evenementen streeft men ernaar om in de loop van het seizoen te komen tot één nieuwe organisatie die de Drachten races zal gaan exploiteren. Afgelopen jaar werkten Quartermile en DHRA al samen in een nieuwe exploitatie-stichting voor Vliegveld Drachten.

Gezien het korte tijdsbestek waarop de besluiten zijn genomen en de geringe tijd tot de eerste wedstrijd zijn nog niet alle details volledig uitgewerkt. Zo kunnen rijders zich nu nog voor wedstrijden aanmelden bij zowel de DHRA als Quartermile. Houd voor de laatste ontwikkelingen rond de eerste wedstrijd dan ook de Facebook pagina Fast Show Dragracing goed in de gaten.