Download de KNAF app

NKHTGT powered by Nolte Küchen kalender 2020

Welkom bij NKHTGT, dé grootste Europese raceserie voor pre-’66 FIA toerwagens en GT’s.

 

De voorbereidingen voor het seizoen 2020 zijn bijna afgerond. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om onze rijders een mooi programma met volop afwisseling te kunnen aanbieden. Natuurlijk rijden we op Zandvoort, Spa-Francorchamps en op het TT Circuit van Assen. Tijdens de Historic Zandvoort Trophy rijden wij voor de eerste keer op het vernieuwde F1 circuit! Een spannende nieuwe ervaring voor iedereen. De Gamma Racing Day op TT circuit Assen biedt ons weer een prime time starttijd op zondag en voor het eerst sinds 2007 zijn we terug op het Circuit van Zolder. Een uniek evenement met ruime geluidslimiet in samenwerking met de Supercar Challenge. Ons streven om ieder jaar een nieuw circuit te bezoeken vullen we dit jaar in met onze Franse vrienden van HVM Racing: we sluiten het seizoen af op het indrukwekkende en fameuze Le Mans Bugatti circuit. Maar we beginnen het seizoen 2020 in Duitsland tijdens de Preis der Stadt Stuttgart op de Hockenheimring van 17 t/m 19 april.

Voor 2020 hebben we een aantal organisatorische wijzigingen in gang gezet. Daaronder is de aanvraag bij de FIA die ertoe moet gaan leiden dat NKHTGT een internationale serie gaat worden. Een stap waar we aan toe zijn, al was het alleen al vanwege ons internationale programma en de bevestiging van de kwaliteit van onze serie. Ons doel is en blijft onze deelnemers een zo internationaal mogelijk, betaalbaar programma aan te bieden met FIA appendix K conforme pre '66 toerwagens en GT's. Voor u als deelnemer betekent dat twee dingen: zorg dat u beschikt over een internationale racelicentie en zorg dat uw auto voorzien is (of wordt) van een HTP. Overigens voldeed het overgrote deel van onze deelnemers al in 2019 aan beide vereisten.

Dit seizoen komen er weer prachtige auto’s aan de start, bestuurd door veel bekende maar ook veel nieuwe deelnemers. We zijn verheugd over vier nieuwe inschrijvingen uit Scandinavië, maar ook nieuwe deelnemers uit Duitsland en Nederland.Op dit moment zijn er ruim 35 package deals verkocht. Bij 40 sluiten we de inschrijving, dit in verband met de 1-uursrace die we samen met de Triumph Competitions rijden tijdens de Spa Summer Classic. Zodra we 40 Package deals verkocht hebben, is alleen nog individueel inschrijven voor onze races mogelijk, mits er voldoende startplaatsen beschikbaar zijn. Wees er dus snel bij als je een heel seizoen wilt racen op de mooiste en aansprekendste Europese circuits! Natuurlijk houden wij als internationale serie de inschrijfgelden zo laag mogelijk. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door onze zeer gewaardeerde sponsors Nolte Küchen, Gamma en HP Tyres.

Als voorzitter is het mijn taak om verder vooruit te kijken. In 2021 vieren we ons 25-jarig jubileum en dat doen we natuurlijk met een serie races op de mooiste circuits van Europa. Als internationale serie, met een organisatie die klaar is voor de toekomst, een stabiel en duidelijk reglement op basis van de technische regels van FIA appendix K en dat alles tegen zeer betaalbare inschrijfgelden.
Maar voor het zover is verheug ik me op een fantastisch seizoen 2020. Tot ziens op de Hockenheimring!

Bert Mets 
Voorzitter NKHTGT - Chairman@nkhtgt.nl

NB - bel of mail voor de package deal naar Egbert Kolvoort (+31 6 2621 6464): race@nkhtgt.nl