Download de KNAF app

NK Drag Racing trapt af met de DHRA Internationals

mosselaar.355
Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni gaat met de DHRA Internationals het Nederlands Kampioenschap Drag Racing van start. De officiële titelstrijd zal worden uitgevochten in de klassen Junior Dragster, Pro ET en Super Pro ET.

Het is voor het eerst sinds 2013 dat er weer een KNAF Nederlands Kampioenschap Drag Racing wordt verreden. De titelstrijd telt vier wedstrijden, allemaal te verrijden op Dragstrip Drachten. De Dutch Hot Rod Association heeft de eer om de eerste en derde wedstrijd voor zijn rekening te nemen, terwijl Quartermile wedstrijd twee en vier organiseert.

Dit jaar wordt gestart met de populaire klassen Junior Dragster, Pro ET (index tussen 11,99 en 9,00 seconden) en Super Pro ET (index tussen 8,99 en 6.00 seconden). Beide organisatoren hebben de intentie uitgesproken om in de nabije toekomst bij voldoende succes en deelname, de titelstrijd uit te breiden tot alle ook in het verleden (en internationaal) gehanteerde klassen zoals Sportsman ET, Super Street Car, Super Gas en Super Comp.

Meer informatie is te vinden op: www.dhra.nl en de facebook pagina van de DHRA.

De kalender van het Nederlands Kampioenschap Drag Racing op Dragstrip Drachten ziet er als volgt uit:
17/19 juni, DHRA Internationals
22/24 juli, Quartermile The Main Event
26/28 augustus, DHRA Finals
16/18 september, Quartermile Weekend of Champions