Download de KNAF app

Nederlands Kampioenschap Drag Racing in ere hersteld

eisenhauer.165
Met ingang van dit seizoen heeft het Nederlandse dragracen weer een officieel KNAF Nederlands Kampioenschap. De titelstrijd telt vier wedstrijden, allemaal te verrijden op Dragstrip Drachten en betreft de klassen Junior Dragster, Pro ET en Super Pro ET. Het Nederlands Kampioenschap Drag Racing werd mogelijk na constructief overleg tussen de KNAF, de DHRA en Quartermile. Het resultaat was dat de twee organisatoren de handen ineen hebben geslagen en elk twee van hun wedstrijden voor de titelstrijd laten meetellen. Een meer dan positieve ontwikkeling voor het Nederlandse dragracen.

Het officiële KNAF Nederlands Kampioenschap Drag Racing werd voor het laatst gehouden in 2013. Helaas konden toen geen kampioenen worden gehuldigd, omdat door het verregenen van evenementen niet aan het vereiste aantal van drie wedstrijden werd gekomen. Daarna speelden organisatorische problemen op, en hoewel er op Dragstrip Drachten wel evenementen werden gehouden en wedstrijden werden verreden, bleef een officiële Nederlandse titelstrijd achterwege.

leersum.350
Na afloop van het seizoen 2015 staken de Dutch Hot Rod Association en Quartermile, de twee bij de KNAF aangesloten dragrace-organisaties die op Drachten actief waren, en de KNAF, de koppen bij elkaar om in 2016 het officiële Nederlands Kampioenschap weer in ere te herstellen.

Van de wedstrijden die de DHRA dit jaar in Drachten organiseert, tellen er twee mee voor het officiële KNAF Nederlands Kampioenschap en hetzelfde gaat op voor de door Quartermile op Drachten te organiseren evenementen. Gereden wordt volgens de door de KNAF goedgekeurde reglementen. Gekozen is om te starten met de meest gangbare en populairste klassen, waardoor een voldoende groot deelnemersveld per klasse gegarandeerd is. Dit betreft de Junior Dragster, Pro ET (index tussen 11,99 en 9,00 seconden) en Super Pro ET (index tussen 8,99 en 6.00 seconden). Het spreekt voor zich dat voor deelname een KNAF-rijderslicentie vereist is. Beide organisatoren hebben de intentie uitgesproken om in de nabije toekomst bij voldoende succes en deelname, de titelstrijd uit te breiden tot alle ook in het verleden (en internationaal) gehanteerde klassen zoals Sportsman ET, Super Street Car, Super Gas en Super Comp.

mosselaar.355
De kalender van het Nederlands Kampioenschap Drag Racing op Dragstrip Drachten ziet er als volgt uit:
17/19 juni, DHRA Internationals
22/24 juli, Quartermile The Main Event
26/28 augustus, DHRA Finals
16/18 september, Quartermile Weekend of Champions

Aanmelden voor de wedstrijden kan, afhankelijk van de organisator, via de websites van de DHRA dan wel Quartermile.