Download de KNAF app

Nederlanders strijden om Blancpain GT zege bij Zandvoort Masters

Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. Naast de spannende Zandvoort Masters-wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden, is er ook een prominente rol weggelegd voor de Blancpain GT Sprint Series, met tot de verbeelding sprekende GT supercars. Hierin maken Jeroen Bleekemolen en Stef Dusseldorp hun opwachting om voor eigen publiek te strijden om de zege.

Persbericht - Zandvoort Masters 2014-pre3-image3-Dusseldorp
Hoewel de hoofdrol tijdens de internationale Zandvoort Masters op 4, 5 en 6 juli, is weggelegd voor de jonge matadoren uit de Formule 3, die strijden om de titel "Zandvoort Master", zullen ook veel fans uitkijken naar de wedstrijden van de Blancpain GT Sprint Series. Hierin verschijnt een ijzersterk startveld met brute GT3 bolides aan de start. De Blancpain GT Sprint Series wordt ook wel gezien als het officieuze WK voor sprintraces met GT bolides. Dat is ook terug te zien in de grid, met vrijwel alle top auto's uit de GT-racerij van de partij. Met krachtpatsers als de Lamborghini Gallardo FLII, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 Italia, Audi R8 LMS Ultra en de snelle McLaren MP4-12C, kan het publiek zich opmaken voor twee bloedstollende wedstrijden van elk 60 minuten.
Persbericht - Zandvoort Masters 2014-pre3-image1-GT
In de Blancpain GT Sprint Series wordt de Nederlandse eer verdedigd door Jeroen Bleekemolen en Stef Dusseldorp. Beide coureurs hebben al de nodige kilometers in GT3 bolides achter de rug. Jeroen Bleekemolen verschijnt aan de start met de snelle Lamborghini Gallardo FLII van het Grasser Racing Team uit Oostenrijk. Hij deelt de Italiaanse GT3 bolide samen met Hari Proczyk. Het duo heeft daarbij, na een lastige start van het seizoen, laten zien dat serieus om de zeges kan worden gestreden, getuige een prachtige overwinning bij de laatste wedstrijd op het circuit van Brands Hatch. Voor de Zandvoort Masters is het vizier dus volledig op de volgende zege gericht, waarbij ook het potentieel van de 535 pk sterke V10-Lamborghini motor goed tot uiting kan komen.
Persbericht - Zandvoort Masters 2014-pre3-image2-Bleekemolen
Ook Stef Dusseldorp kan een serieuze gooi naar de prijzen doen. Immers betreedt hij de GT-arena met de indrukwekkende Mercedes-Benz SLS AMG GT3. De 500 pk krachtige supercar van Dusseldorp oogt niet alleen stoer, maar heeft ook al meerdere malen zijn sterkte getoond door diverse toonaangevende wedstrijden te winnen. Bij het eerste weekend van het nieuwe Blancpain Sprint Series-seizoen greep Dusseldorp samen met zijn Russische teamgenoot Sergei Afanasiev net naast het podium. Twee uitvalbeurten op Brands Hatch zorgden voor een tegenslag, maar heeft het duo wel sterk gemotiveerd om zich bij de Zandvoort Masters te revancheren. Aan het Duitse HTP Motorsport team, waar Dusseldorp voor uitkomt, zal het niet liggen, want met de andere Mercedes wist het team telkens op het podium van een Main Race te finishen.
Persbericht - Zandvoort Masters 2014-pre3-image4-Poster GT
Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar Kaarten voor de Zandvoort Masters zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 6 juli al aanschouwen voor slechts € 12,50. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaats nemen op de overdekte hoofdtribune (reserveren van stoelen is niet mogelijk).

Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op bovengenoemde prijzen, mits onder begeleiding van een volwassene.Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddock kaart aanschaffen voor slechts € 30,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand (inclusief zicht op videoscherm), toegang tot de paddocks waar de Blancpain GT supercars staan opgesteld (en van dichtbij gefotografeerd kunnen worden) en kan men ook een bezoek brengen aan de KUMHO Pre-grid, waar de GT-motoren gestart worden en de coureurs de laatste voorbereidingen treffen, voordat de racewagens in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddock kaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 5 juli.
Persbericht - Zandvoort Masters 2014-pre3-image5-Poster Masters
Een volledig overzicht van toegangskaarten en prijzen, alsmede meer informatie, is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).