Download de KNAF app

Mooie openingsrace levert veel sportieve autosport in Winter Endurance Kampioenschap

Persbericht - WEK-Zandvoort500-2015-re1-PB 1
De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016 is gewonnen door Bernhard ten Brinke en Jelle Beelen. In de nieuwe Renault Sport RS01, geprepareerd door Equipe Verschuur, reed het duo zonder problemen naar de zege. De wedstrijd op Circuit Park Zandvoort kende een sportief verloop.

Tekst: P.R.
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dat Bernhard ten Brinke en Jelle Beelen de favorieten voor de Zandvoort 500-zege waren, bleek al tijdens de kwalificatie. Op een opdrogende piste klokten Ten Brinke en Beelen veruit de snelste tijd. Jeroen Bleekemolen, die samen met Vadim Gitlin in een Porsche 911 van Team Bleekemolen aan de start verscheen, wist zich op de tweede startplaats te kwalificeren.

De start van de wedstrijd verliep het beste voor Jeroen Bleekemolen. Hij dook als eerste de Tarzanbocht in. Het duurde echter slechts enkele bochten voordat Bleekemolen werd ingehaald door Bernhard ten Brinke. De potentie van de rappe Renault RS01 kwam pas na de eerste ronde goed tot uiting. Met rondentijden die bijna 5 seconden sneller waren dan de chrono's van de Bleekemolen Porsche, wist Ten Brinke een solide voorsprong op te bouwen.

Een vroege pitstop van Ten Brinke/Beelen gaf de leiding korte tijd in handen van Radical SR3 Sportscar-coureurs Paul Meijer en Rick van Geffen, maar na de pitstop reeks stelden de coureurs van Equipe Verschuur snel weer orde op zaken om vervolgens met een riante voorsprong de race te winnen. Vadim Gitlin en Jeroen Bleekemolen werden als tweede afgevlagd, voor de Wolf GB08 Sportscar-combinatie van Leon Rijnbeek en Sam Taheri.

Persbericht - WEK-Zandvoort500-2015-re1-PB 2
In Divisie II werd de strijd gewonnen door Eric van de Munckhoff en Henry Zumbrink (BMW Z4 GTR). Daarachter werd mooi gestreden tussen de SEAT Leon Supercopa TCR bolides van Team FMA Bleekemolen en het Febo Racing Team. Uiteindelijk mochten Rene Steenmetz, Sebastiaan Bleekemolen en Michael Bleekemolen de tweede podiumplaats innemen, gevolgd door het Febo Racing duo Dennis de Borst en Melvin de Groot.

Mika Morien scoorde zijn eerste racezege in Nederland in Divisie III met de Renault Clio die hij deelde met Ronald Morien en Niels Langeveld. Het trio finishte voor Maurice Bol, Dick van Voskuilen en Kevin Veltman (BMW) en het als derde geklasseerde duo Raimond van Steen en Hans Creemers (BMW 325).

De winst in Divisie IV viel ten prooi aan Volkswagen Golf TDI-coureurs Henk Maassen en Robin Vogel. Zij finishten daarbij voor Luc Braams en Frans Verschuur (BMW 123d), die naar een verdienstelijke tweede positie reden. De laatste podiumplaats werd ingenomen door Leon van Zuilekom / Ron Wijnakker / Peter Altevogt (BMW 123d).

De volgende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap zal worden verreden op zaterdag 9 januari 2016. Dan zal de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort plaats vinden.

Uitslagen van de Zandvoort 500 zijn te downloaden via: http://www.raceresults.nu/Results/tabid/59/default.aspx?organisator=2015&evenement=Circuit+Park+Zandvoort&race=Zandvoort+500