Download de KNAF app

Las Moras Ladies zetten Hongarije op z’n kop

De cameraploegen waren niet weg te slaan bij Liesette Braams en Sheila Verschuur. De Nederlandse dames bewezen tijdens het allereerste raceweekeinde van de Hongaarse Lotus Ladies Cup glitter & glamour moeiteloos te kunnen combineren met onversneden racetalent. Op de Hongaroring scoorde Sheila twee overwinningen en Liesette een derde en vierde plaats, waardoor het Las Moras Ladies team het teamkampioenschap leidt.

Voor de race op zondag nog snel de hot spots van Budapest bezoeken met de TV-crews in het kielzog, om daarna de blauwe Las Moras Lotus Elises weer de sporen te geven op de Hongaroring. In de tweede race van het weekeinde lukte dat Liesette en Sheila nóg beter dan de dag ervoor.

Perfecte start
Dankzij de reversed grid start van de top vijf legde Liesette vanaf de tweede plaats een perfecte start op het asfalt. "Voor de wedstrijd gierden de zenuwen door m'n lijf, maar eenmaal in de auto ging het super." Ze dook riant als leider de eerste bocht in, gaf teamgenote Sheila de ruimte om haar snelheid uit te buiten en zo raasden de Nederlandse Lotussen een deel van de race als een treintje over de Hongaroring. Een mooi gezicht.

Liesette stopte vervolgens het veld af als Jarno Trulli in zijn beste jaren, zodat Sheila op superieure wijze naar de tweede zege van het weekeinde kon rijden. Na de vierde plek de dag ervoor zorgde Liesette met haar derde plaats voor nog meer 'Oranje boven' op het podium. "Ik moest Szilvia Sas tien minuten voor het einde toch voorbij laten, en ook voor de derde plaats heb ik hard moeten knokken. Maar het is gelukt: in het eerste weekeinde al op het podium. Genieten. Ik heb wel een paar traantjes gelaten."

Wilhelmus
Zo galmde net als op zaterdag opnieuw het Wilhelmus over het circuit, toen Sheila vrijwel de hele race de aanvallen van concurrente Adrienn Bende wist te pareren, nadat ze in de tweede ronde de leiding nam. Met twee zeges en een derde plaats heeft het Las Moras Ladies team met steun van sponsors Burando, Johnny Loco, Oger Donna en Tutti Milano meteen de koppositie in het teamkampioenschap ingenomen. Sheila gaat voorop bij de rijdsters en Liesette neemt de derde plaats in.

"Veel beter dan dit had het niet kunnen gaan. Ik miste alleen de pole position op 0,16 sec.", aldus de immer fanatieke Sheila Verschuur. "Het was even wennen aan de Lotus Elise. Je kunt er heel hard mee, als je heel netjes rijdt. En dat is zeker de tweede race heel goed gelukt."

las moras ladies 500x368

Stichting ALS Nederland
Het Las Moras Ladies Racing Team ondersteunt Stichting ALS Nederland, waarvan Liesette Braams ambassadrice is. ALS is een ongeneeslijke en dodelijke ziekte waarbij progressief een deel van de hersenen afsterft. "Mijn doel is om deze ziekte zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en donaties te werven op gironummer 100.000 voor 'project MinE', een onderzoek naar 6000 DNA profielen van ALS patiënten, in de hoop dat tegen deze vreselijke ziekte een medicijn gevonden wordt. Als je de diagnose ALS gesteld krijgt heb je nog 3 tot 5 jaar te leven."

De Lotus Ladies Cup vervolgt het seizoen 14-16 juni op de Pannonia Ring in Hongarije.

las moras ladies  1  500x333