Download de KNAF app

Kruidvat Gilette Paasraces toneel voor seizoensstart Nationale Kampioenschappen

Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden. Het populaire autosportevenement wordt daarnaast omlijst door een aantal spectaculaire demonstraties.

Het programma van de Kruidvat Gillette Paasraces omvat een fraaie mix van moderne autosport, gecombineerd met wedstrijden van historische formulewagens. Daarnaast maakt het publiek kennis met een wel heel bijzondere en indrukwekkende discipline: Truck Racing. Het evenement start op zaterdag 30 maart met de vrije trainingen en de kwalificaties. Maandag 1 april staat volledig in het teken van de wedstrijden en demonstraties.

Net als bij de voorgaande edities van de Kruidvat Gillette Paasraces, is ook de spannendste merkencup van Nederland, de Dutch Renault Clio Cup, weer van de partij. In 2012 werd het kampioenschap pas in het allerlaatste weekend beslist in het voordeel van Niels Langeveld. Bij de Kruidvat Gillette Paasraces komt de Dutch Renault Clio Cup tweemaal in actie, waarbij elke sprintrace een lengte kent van dertig minuten. Binnen de Dutch Renault Clio Cup wordt tevens gestreden om de Olympia Cup, een klassement voor minder ervaren coureurs.

paasraces 2013 498x335

Jonge racetalenten verschijnen aan de start in de Formido Swift Cup. Ook in het zevende levensjaar van de klasse rekent de spectaculaire merkencup op een sterk startveld. De voorwiel-aangedreven Swift cupauto's zijn, met 136 pk, krachtig genoeg om snelle rondentijden op Zandvoort te klokken. De serie staat daarnaast bekend als de ideale eerste stap op de autosportladder. Immers leren de vele snelle talenten en rappe nieuwkomers juist in deze cup de fijne kneepjes van het race-vak.

paasraces 2013  2  498x325

Op het paasmenu staan eveneens races van het Burando Production Open. Deze raceklasse wordt gekenmerkt door het 'open' reglement, waarbij deelnemende teams veel technische vrijheid kennen. Aan de start verschijnen niet alleen snelle bolides als de Alfa Romeo 147 GTA en SEAT Léon Supercopa, maar ook uitdagende racers als de Mercedes C200, Alfa Romeo 155 en Volvo 850. Binnen het Burando Production Open wordt gestreden in verschillende divisies, waarin de auto's worden geplaatst op basis van de rondentijden.

Ook de Historic Monoposto Racing serie zal als smaakmaker fungeren, met een divers startveld vol Formule Ford's, Formule Vee's en Formule 3's uit vervlogen tijden. Met de twee wedstrijden die de HMR op het programma heeft staan, wordt tevens een klein voorproefje gegeven van de Historic Grand Prix die op 1 september op Circuit Park Zandvoort verreden zal worden.

De klap op de vuurpijl komt in de vorm van wel heel fors racemateriaal: de racetrucks. Tijdens The Truckrace Battle zullen coureurs uit binnen- en buitenland het publiek op spectaculaire wijze kennis laten maken met de fascinerende wereld van Truck Racing. Gaat de winst naar de ruim 1000pk sterke Scania T124 Racetruck, naar het denderende geweld van de Mercedes Axor of toch naar de imposante Ford Detroit ?

Leuke dag voor het hele gezin
Alle races en demonstraties staan gepland voor maandag 1 april. Tweede paasdag wordt daarmee een absolute fun-dag voor het hele gezin, met naast spectaculaire wedstrijden, ook veel vermaak in het rennerskwartier met o.a. een kinderkartbaan, diverse luchtkussens en een sensationele Monstertruck stuntshow op de Heineken Paddock. Tevens bieden hoofdsponsors Kruidvat en Gillette het nodige muzikale entertainment.

Gratis naar de Kruidvat Gillette Paasraces
Speciaal voor de Paasraces hebben Kruidvat en Gillette een publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij aankoop van artikelen uit de speciale Kruidvat actiefolder ontvangt men een family-ticket, dat gratis toegang geeft tot het duinterrein, de hoofdtribune en de Heineken Paddock voor twee volwassenen en twee kinderen.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart, inclusief toegang tot de Heineken Paddock op zowel zaterdag als maandag, in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot de Tango Paddock en het pitsdak, kost in de voorverkoop met de tijdelijke Paas-korting slechts € 20,00 (normaal € 35,00 aan de kassa). Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Grid Walk van de tweede Formido Swift Cup wedstrijd op maandag 1 april. Hier kunnen de bezoekers ook op de foto met de Kruidvat Gillette Grid Girls.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

paasraces 2013 - trucks  2  500x700

Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties