Download de KNAF app

Koude Paasraces geeft KNAF meer zichtbaarheid

Onder zeer koude weersomstandigheden en met 19.104 raceliefhebbers op de tribunes ging op 2e Paasdag het nieuwe raceseizoen van start met de spectaculaire Kruidvat Gillette Paasraces. Voor de KNAF vormden de Paasraces de aftrap van een vernieuwde samenwerking met de organisator en met de grootste sectie van de autosportfederatie, de sectie Autorensport. De KNAF krijgt daardoor meer zichtbaarheid voor alle betrokkenen.

Voorafgaande aan de Paasraces trad de KNAF (en het Bestuur Sectie Autorensport) in overleg met de organisator van de DPP races in Zandvoort (CPZ), de wedstrijdleiding en de sportcommissarissen. Daarbij was het uitgangspunt om te zorgen voor een betere taakverdeling onderling. Ook voor de KNAF zelf was daar een rol weggelegd. Zo werd Eric Noort benoemd als 'verbindende schakel' tussen de organisator, de wedstrijdleiding, de sportcommissarissen en de teams en rijders. Uiteindelijk vertegenwoordigt de KNAF alle licentiehouders en leek het de juiste beslissing om op het circuit in Zandvoort - waar bijna 50% van de licentiehouders van de KNAF hun favoriete tak van autosport beoefent - daar actieve invulling aan te geven. Het Circuit Park Zandvoort, het enige nationale permanente autoracecircuit, stelde de KNAF een goede 'basis' ter beschikking in de vorm van een van de VIP boxen van waaruit Eric Noort zijn nieuwe functie kon vervullen. Hij toonde zich tevreden na de eerste evaringen: "Het was voor iedereen even wennen, maar al snel wist men mij te vinden voor zaken die niet direct met het racen op de baan te maken hebben; daar zijn uiteraard wedstrijdleiding en sportcommissarissen de aangewezen partijen voor om mee te praten. Ik 'bewaak' namens de KNAF vooral het juiste reilen en zeilen van de kampioenschappen." Uiteraard kan de KNAF ter plaatse geen beslissingen nemen die de competentie van de wedstrijdleiding en de sportcommissarissen betreft; de rol is meer een 'luisterend oor' voor diegenen die in een bepaalde situatie advies nodig hebben.

Deze nauwere betrokkenheid resulteerde in een aantal goede artikelen in de landelijke media, waarin KNAF voorzitter Huub Dubbelman werd geciteerd. Ook dit draagt bij tot meer zichtbaarheid van de KNAF.

Tijdens de Paasraces werd ook de nieuwe Safety Car in gebruik genomen. De Safety Car is beschikbaar gesteld door BMW Nederland en is een 3-serie. Tijdens alle wedstrijden op het Circuit Park Zandvoort zal de Safety Car worden bemand door KNAF officials; op de foto zijn dat Robin Gehrels en Piet Kars, die tevens vol trots de nieuwe KNAF overalls showen.

safetycar 500x333