Download de KNAF app

KNAF organiseert Formule 4 testdagen op Zandvoort

f4 01
Eind september onthulde de KNAF haar ambitieuze Formule 4 plannen aan het grote publiek. De weken daarna bleef het rustig met de berichtgeving, maar achter de schermen werd ondertussen hard gewerkt aan het F4-project. Nu is er nieuws! De KNAF organiseert in samenwerking met het Nederlandse MP Motorsport en het Finse Koiranen GP een tweedaagse Formule 4 test op vrijdag 6 en zaterdag 7 november op Circuit Park Zandvoort. Met deze samenwerking ontvouwt de KNAF opnieuw een stukje van haar Formule 4 plannen voor 2016.

Tijdens de perspresentatie op Zandvoort werd al duidelijk dat de KNAF kiest voor een academy-structuur voor haar Formule 4 kampioenschap met opleidingsmogelijkheden voor rijders, engineers en monteurs. Nieuw is dat de KNAF kiest voor één partij die de auto's runt en volgens een "arrive and drive" principe aanbiedt. Arrive and drive betekent dat rijders zelf geen auto hoeven te kopen, maar dat de promotor hen van de geprepareerde auto voorziet. Desgewenst blijft de mogelijkheid bestaan voor rijders om hun eigen Formule 4 auto in te brengen die vervolgens door MP Motorsport gerund zal worden. Dit vanwege de gelijkwaardigheid van de auto's.

Formule 4 01
De promotor voor het runnen van het academy-programma is MP Motorsport. Het zeer ervaren Nederlandse team, dat onder meer uitkomt in GP2 Series en Formule Renault 2.0, biedt in samenwerking met Koiranen GP en de KNAF een niet te missen kans om Formule 4 naar Nederland te halen. Koiranen GP is de organisator van het Noord Europees Zone Formule 4 kampioenschap en in 2016 organisator van het gecombineerde Spaans / Portugese Formule 4 kampioenschap.

Het academy-programma gaat gecombineerde wedstrijden rijden met het Noord Europees Zone (NEZ) kampioenschap. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke kalender met wedstrijden op de toonaangevende Nederlandse en Belgische circuits, waarbij ook een uitstapje wordt gemaakt naar het Formule 1 circuit van Sotsji. Door de combinatie aan te gaan met de NEZ zijn Nederlandse en Belgische rijders verzekerd van volle deelnemersvelden. Dankzij de aangetrokken sponsor SMP Bank biedt het kampioenschap prijzengeld van in totaal meer dan 500.000 Euro! Bij minimaal acht Nederlandse en Belgische inschrijvingen strijden de rijders onderling ook voor de Benelux Formule 4 titel.

Formule 4 04
Om geïnteresseerde rijders kennis te laten maken met MP Motorsport, Koiranen GP en belangrijker nog, de Formule 4 auto (Abarth motor, Tatuus chassis) organiseert de KNAF op vrijdag 6 en zaterdag 7 november een tweedaagse Formule 4 test op Circuit Park Zandvoort. Geïnteresseerde rijders kunnen voor meer informatie rechtstreeks contact opnemen met Sander Dorsman van MP Motorsport via 0651670158 of sander.dorsman@mpmotorsport.com.

Voor meer informatie over het Formule 4 kampioenschap kunnen rijders contact opnemen met Maarten van Wesenbeeck van de KNAF op 088-0047801 of m.vanwesenbeeck@knaf.nl.