Download de KNAF app

KNAF-licentiedagen weer druk bezocht

licentiedag hengelo 2015
Afgelopen zaterdag werden de inmiddels traditionele KNAF-licentiedagen afgesloten in Nieuwegein. De KNAF kijkt terug op een meer dan geslaagde editie-2015, waarbij de opkomst op drie van de vijf bezochte locaties fors hoger lag dan vorig jaar. Dit geeft opnieuw aan dat de belangstelling voor de diverse takken van de autosport nog altijd toeneemt en de KNAF-licentiedagen in een behoefte voorzien.

Tijdens de KNAF-licentiedagen kan op diverse plaatsen in het land de volledige licentieaanvraag/verlenging, inclusief medische keuring, worden afgehandeld. Dit jaar werd afgetrapt in Heerenveen. In 2014 was gekozen voor een combinatie van een licentiedag met een trackday op het TT Circuit Assen en zoals verwacht lag daardoor het aantal autorensporters dat de noordelijke locatie bezocht lager dan vorig jaar, maar daarentegen waren de autocrossers nu juist aanzienlijk beter vertegenwoordigd. Hengelo gaf al een lichte stijging te zien, maar op de derde dag in Vught lag het aantal licentiehouders bijna honderd (!) hoger dan het jaar daarvoor. Een week later was het in Van der Valk Schiphol met opnieuw meer bezoekers (een plus van 73!) weer raak. Vanaf het moment dat de deuren om half zes opengingen kwamen de licentiehouders toestromen en de toeloop stopte pas rond sluitingstijd om half tien.

Als traditionele afsluiter was afgelopen zaterdag Nieuwegein aan de beurt. Met openingstijden van 9.00 tot 15.00 uur is Nieuwegein ook de langste licentiedag. Door de centrale ligging is deze locatie uitstekend geschikt voor rijders/rijdsters uit alle delen van het land die nog even snel hun licentie willen regelen maar op de andere dagen verhinderd zijn. Na de stijgingen in Vught en Schiphol/Amsterdam was het te verwachten dat Nieuwegein de recordopkomst van vorig jaar niet zou halen. Maar desondanks lag het aantal bezoekers toch ruim boven dat van 2013. Alle licentiedagen opgeteld gaf 2015 daarmee een stijging ten opzichte van vorig jaar te zien, een bemoedigende constatering zo aan het begin van het nieuwe raceseizoen.

Mocht u de licentiedagen vergeten zijn, of u was niet in staat om te komen, dan is er nog geen man overboord. Het is te allen tijde mogelijk om de licentieaanvraag schriftelijk af te werken. Download de aanvraagformulieren van de KNAF-website en stuur deze ingevuld op naar het Federatiebureau van de KNAF, Postbus 274, 2300 AG Leiden. De keuring (NIET de eigen huisarts) zult u zelf moeten verzorgen. Houd in dit geval rekening met een verwerkingstijd van minimaal vijf werkdagen.