Download de KNAF app

KNAF Academy helpt excellerende pupillen op weg

knaf academy 01
KNAF Talent First is in de afgelopen jaren met talenten als Kevin Abbring, Giedo van der Garde en recentelijk Max Verstappen en Mats van den Brand een begrip geworden. KNAF Academy is een nieuw initiatief van de overkoepelende kart- en autosportbond en gericht op race- en rallytalenten die net de cursus hebben afgesloten en daarbij niet zomaar opvielen, maar over bijzondere kwaliteiten bleken te beschikken.

Talenten dienen zich op steeds jongere leeftijd aan. Om in een zo vroeg mogelijk stadium een positieve bijdrage in hun ontwikkeling te kunnen geven, heeft de overkoepelende kart- en autosportbond KNAF Academy ontwikkeld. Race- en rallyscholen kunnen ieder maximaal twee rijders of rijdsters bij de KNAF opgeven die bij de cursus met bijzondere prestaties in positieve zin zijn opgevallen. Naast rijkwaliteiten telt ook mentaliteit zwaar mee. In de autorensport moeten kandidaten vallen in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar, bij de rally van 18 tot en met 21 jaar. Uit de aanmeldingen wordt uiteindelijk een selectie samengesteld van tussen de zes en tien talenten die worden toegelaten tot KNAF Academy.

knaf academy 02
Het programma van KNAF Academy bestaat uit vier tot vijf workshops waarmee de deelnemers een extra basis wordt meegegeven om te slagen op hun weg naar de top. Door een professionele begeleider zal bijvoorbeeld een programma voor fysieke training worden opgesteld, waarvan de voortgang nauwlettend wordt gevolgd. Ook zal er een workshop mentale ontwikkeling worden gegeven. Hierbij wordt gewerkt volgens het coachingssysteem action type, gericht op sport. Deelnemers worden daarbij bewust gemaakt van hun sterke en zwakke punten en hoe hiermee op de juiste wijze om te gaan. Uiteraard behoort ook mediatraining tot het opleidingspakket van KNAF Academy. Naast praten voor de camera, het geven van een interview en jezelf positief profileren via de sociale media, is ook het maken van een goed onderbouwd sponsorplan een onderdeel van de training. Last but not least neemt het optimaliseren van de rijvaardigheid een belangrijke plaats in binnen KNAF Academy. Naast simulatorsessies is hier ook een praktijkonderdeel aan gekoppeld. Met KNAF Academy wil de KNAF ervoor zorgen dat meer talentvolle rijders en rijdsters de juiste weg vinden in de autosport.
knaf academy 03

knaf academy 04