Download de KNAF app

Kinderen krijgen gratis toegang bij Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

Op 7 en 9 juni worden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces verreden. Het traditionele raceweekend verwelkomt een diversiteit aan Nederlandse raceseries, aangevuld met een flink aantal internationale raceklassen. De Pinksterraces worden voor de jongste racefans extra leuk, omdat zij gratis toegang hebben tot de duinen en de overdekte hoofdtribune. Entreekaarten, voor bezoekers ouder dan 12 jaar, zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00 in de online voorverkoop.

Het programma van de Pinksterraces biedt veel vermaak. Zelden was de line-up voor het internationale evenement zo mooi en dit heeft geleid een rijkelijk gevuld circuitprogramma. Zo worden de eerste kwalificaties al op vrijdag verreden, terwijl de eerste wedstrijd van het weekend al op zaterdag om 11.55 wordt verreden door de Lotus Cup Europe. Deze spektakel serie komt in actie op verschillende Europese circuit en rekent op een startveld van meer dan dertig auto's. De racewapens zijn met snelle racers als de Lotus Exige V6 Cup R en de imposante Lotus Evora GT4 zeker niet de minste. Maar ook de bijzondere Lotus 2-eleven is van de partij, evenals diverse modellen van de Exige en Elise. Het programma op zaterdag omvat ook nog zeven andere wedstrijden.

persbericht - pinksterraces 2014-pre-2-pr lotus cup 500x333

Een andere smaakmaker wordt gevormd door de KIA Lotos Race. Deze sensationele merkencup met de pittige KIA Picanto is afkomstig uit Polen. Een boeiend startveld met gelijkwaardige KIA cupauto's heeft twee wedstrijden op het programma op maandag 9 juni. Interessant wordt daarbij de gast-deelname van Autovisie-redactie Peter Hilhorst, die zijn lokale kennis in deze competitieve serie hoopt te benutten.

persbericht - pinksterraces 2014-pre-2-pr kia lotos race 497x320

Met de Ribank Mazda MaX5 Cup kent het raceschema van de Pinksterraces niet alleen een zeer spannende raceklasse, maar ook nog eens de grootste eenheidsklasse van het Pinksterweekend. Niet minder dan 35 felle Mazda MX-5 roadsters racen op beide wedstrijddagen naar de beroemde Tarzanbocht. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en een goede prestatie bij de Pinksterraces zal het resultaat van een goede tactiek en veel lef moeten zijn.

persbericht - pinksterraces 2014-pre-2-lubbersen1 500x295

Het raceprogramma wordt verder omlijst door wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de Duitse DMV BMW Challenge, het Burando Production Open, de Porsche Club Racing serie, de European Ferrari Trophy en de 1000 pk krachtige racetrucks van The Truckrace Battle.

Gratis toegang voor kinderen Bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort is er ook aandacht voor de jongste racefans tot 12 jaar. Zij hebben namelijk gratis toegang tot het volledige duinterrein van Circuit Park Zandvoort en de overdekte hoofdtribune tegenover het pitsgebouw. Bezoekers ouder dan 12 jaar genieten ook voordeel. Voor hen kost de toegangskaart tot duinen en hoofdtribune slechts € 10,00 in de voorverkoop.

Toegangskaarten Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij een van de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Liefhebbers die liever de auto's en trucks van dichtbij bekijken, worden optimaal bediend met een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, het pitsdak en de Paddock Hill Grandstand. De weekend-paddockkaart kost in de voorverkoop € 20,00 en biedt toegang op beide dagen. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Meer informatie over tickets, evenals het meest recente tijdschema, is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl