Download de KNAF app

Kia Picanto Cup 2016, de nieuwe instapklasse voor toerwagentalent

Kia 01
De Kia Picanto Cup is met ingang van 2016 de nieuwe instapklasse voor toerwagentalent. In dit door de KNAF gesteunde officiële Nederlands kampioenschap wordt gestreden met volledig identieke auto's van het type Kia Picanto. Het talent van de rijder is daarmee de doorslaggevende factor tot het behalen van succes. De opzet van de klasse is zodanig dat de financiële drempel zeer laag is.

De Kia Picanto Cup is een initiatief van Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling en wordt gesteund door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF). De Kia Picanto Cup past precies in de opzet van de nationale autosportfederatie om te komen tot een volwaardig BeNeLux/Nederlands kampioenschap in drie klassen. De Kia Picanto Cup vormt daarbij de instapklasse voor rijders die de voorkeur geven aan de toerwagenracerij. De nieuwe merkencup heeft de volledige steun van Kia-importeur Kia Motors Nederland B.V.

Gelijkheid
In de Kia Picanto Cup wordt gereden met volledig identieke auto's van het model Kia Picanto. De gelijkheid wordt gewaarborgd doordat alle auto's worden geprepareerd en onderhouden door één team, Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling. Door dit bedrijf worden vijftien tot twintig Kia's Picanto van het nieuwe model aan de start gebracht, eventueel aangevuld met vijftien exemplaren van een eerdere versie. In Polen draait al enige jaren uiterst succesvol een merkencup met dit type auto.

Lage kosten
In het kampioenschap wordt gereden volgens het arrive & drive principe. Een grote investering voor de aanschaf van een auto is dus niet nodig. In de huurprijs voor een raceweekend zitten ook het transport van de auto naar het circuit, onderhoud en preparatie, monteurs op het circuit, running costs en inschrijfgeld. Een rijder weet dus precies waar hij of zij aan toe is, zonder verdere bijkomende kosten. Alles is geregeld en de coureur kan zich concentreren op wat hij of zij echt wil, racen. De betrokken partijen stellen alles in het werk om de kosten voor een jaar racen in de Kia Picanto Cup onder de € 20.000 (exclusief BTW) te houden. Doelgroep voor de Kia Picanto Cup is met name karters die de overstap naar de autorensport willen maken, maar ook iedere andere coureur die van close racing houdt is van harte welkom.

Veel rijden
De kalender van de Kia Picanto Cup 2016 bestaat uit zes tot zeven evenementen op grote circuits als Circuit Park Zandvoort, het TT Circuit Assen, Spa-Francorchamps en het Circuit van Zolder. Daarbij wordt gereden in een aantrekkelijk programma met meerdere aansprekende klassen. De Kia Picanto Cup rijdt alleen op zaterdag en zondag waardoor het tijdsbeslag beperkt is. Om de gelijkheid nog verder te waarborgen, worden de auto's per evenement bij loting aan de rijders toegewezen. Ook de startopstelling wordt bepaald door loting. Met een vrije training, één wedstrijd op zaterdag en twee op zondag, kunnen er veel wedstrijdkilometers worden gemaakt en kan dus veel ervaring worden opgedaan.

Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling
Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling is een enthousiast team dat deels door professionals en deels door vrijwilligers en studenten wordt gerund. Het in Wapenveld gevestigde team heeft in de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd in het runnen van auto's in diverse raceklassen, waaronder merkencups. Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling is daarbij actief in zowel de breedtesport als in de diverse topklassen van de Nederlandse en internationale autosport. Meer over Johan Kraan Motorsports team Payned Payrolling is te vinden op: www.johankraan.nl.

De Kia Picanto Cup 2016; durft jij het aan? Voor meer informatie over de Kia Picanto Cup kunt u contact opnemen met johan@johankraan.nl.