Download de KNAF app

Kaartverkoop Zandvoort Masters van start

Van 4 tot en met 6 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de Zandvoort Masters plaats. Het internationale evenement verwelkomt een line-up van indrukwekkende raceseries. De hoofdrol is daarbij voor de Zandvoort Masters Formule 3 wedstrijd, waarbij Formule 3-coureurs uit verschillende kampioenschappen tegen elkaar strijden. Het is de 24e maal dat de Formule 3 confrontatie plaats vindt. De wedstrijd op Circuit Park Zandvoort is wereldberoemd en heeft grote autosportnamen geholpen door te groeien naar de Formule 1. Kaarten voor de Zandvoort Masters zijn in de online voorverkoop verkrijgbaar vanaf € 12,50.

De hoofdrol tijdens de internationale Zandvoort Masters op 4, 5 en 6 juli, is weggelegd voor de jonge matadoren uit de Formule 3. Zij zullen op speciale Kumho ECSTA-banden strijden om de titel "Master of Formula 3" in een wedstrijd over 25 ronden. Coureurs als David Coulthard, Jos Verstappen, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg, Jules Bianchi en Valtteri Bottas wisten allemaal al eens de Zandvoortse wedstrijd te winnen, met een flinke boost in de autosport carrière als gevolg. Ter voorbereiding op de spectaculaire krachtmeting, verschijnen de F3-coureurs al op vrijdag 4 juli op het circuit, voor een tweetal vrije trainingen. Hierbij is het van cruciaal belang om een goede afstelling te vinden, want op zaterdagochtend staat meteen de eerste kwalificatiesessie op het programma, waarin alle coureurs binnen twintig minuten de snelste rondetijd dienen te klokken. Op zaterdagmiddag staat de tweede kwalificatietraining gepland, waarin voor de laatste maal wordt gestreden om de felbegeerde 'poleposition'.

persbericht - zandvoort masters 2014-pre1-image1-essay 500x368

Naast de spannende Formule 3 confrontatie, kent het programma een zeer aantrekkelijke line-up van andere raceseries, met onder andere de spectaculaire Blanpain GT Sprint Series, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, Burando Production Open, Belgian Race Car Championship, GT4 European Series en de Formule 1 wagens van de BOSS GP series.

Kaarten voor de Zandvoort Masters zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www-circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 6 juli al aanschouwen voor slechts € 12,50. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaats nemen op de overdekte hoofdtribune.

persbericht - zandvoort masters 2014-pre1-image3-lubbersen 500x333

Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddock kaart aanschaffen voor slechts € 30,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand (inclusief zicht op videoscherm), toegang de paddocks waar de Blancpain GT en BOSS GP auto's staan opgesteld en kan men ook een bezoek brengen aan de KUMHO Pre-grid, waar de motoren gestart worden en de coureurs de laatste voorbereidingen treffen, voordat de racewagens in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddock kaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 5 juli.

Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op bovengenoemde prijzen, mits onder begeleiding van een volwassene.

Een volledig overzicht van toegangskaarten en prijzen is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).