Download de KNAF app

Van der Lof en Campagne winnaars tijdens Historic Grand Prix

NK HTGT HGP2016 Senten-Images-3
Tekst en foto's: P.R.

Net als vorig jaar ging de strijd in het NK HTGT powered by Gamma tussen Michiel Campagne in de blauwe Chevrolet Corvette Grand Sport van en Alexander van der Lof in de gele Bizzarini GT. Tom Kuiper deed zijn uiterste best om bij te blijven in zijn "gewone" Corvette, maar kon het tempo van de twee leiders niet volgen. Campagne en Van der Lof maakten er op de zaterdag een mooie race van, ze wisselden regelmatig stuivertje. Na zeven ronden zorgde een vervelend ongeval in de Hans Ernst bocht, met gelukkig alleen een zwaar beschadigde auto als resultaat, voor een neutralisatie van de wedstrijd. Het opruimen kostte veel tijd en dat leidde ertoe dat de race vroegtijdig werd afgevlagd. De winst ging zodoende naar Van der Lof. Norbert Gross won de grote toerwagenklasse in zijn Ford Falcon, René de Vries won bij de kleine toerwagens in zijn Mini Cooper en de tussenliggende klasse was voor Thomas Ardelt die in zijn Volvo Amazone de BMW 1800 van Adrian van Hooydonk versloeg. De zwaarbevochten GTS11 klasse was voor Mark Dols (Marcos 1800).

Op zondag ging het er bij de start hectisch aan toe, maar iedereen kon uiteindelijk zijn weg vervolgen. Campagne en Van der Lof zetten hun strijd voort, maar Campagne was deze keer vastberaden zich niet te laten verrassen en zorgde dat hij voorop reed. Diverse rijders waren na problemen op de zaterdag achteraan het 50 auto's tellende veld gestart en dat stond garat voor spektakel. Andy Newall (Jaguar), Roeland Voerman (Corvette) en Hans Hugenholtz (AC Cobra) haalden de ene na de andere concurrent in en reden al snel in de top-10. Een stilgevallen auto in de laatste bocht zorgde opnieuw voor een neutralisatie. Toen dat obstakel uit de weg was geruimd, verloor Bas Jansen een wiel van zijn TVR en daar moest de takelwagen aan te pas komen. Zo eindigde de wedstrijd opnieuw onder neutralisatie en deze keer werd Campagne beloond voor zijn inzet. Norbert Gross won opnieuw de CT10 klasse en nam daarmee de leiding in het klassement over van Robert Hamilton, die slechts een vierde en een derde plaats scoorde. Mark Dols was opnieuw de winnaar in GTS11 en de Mini-klasse was voor de snelle Brit Nick Swift in de auto van Bert Mets.

De laatste twee wedstrijden om het NK HTGT 2016 powered by Gamma vinden plaats op het circuit van Dijon-Prenois (Frankrijk) op 8 en 9 oktober.
Uitslag Race 1:

1. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300GT)
2. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport)
3. Tom Kuiper (Chevrolet Corvette) 4. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint)
5. Patrick Koel (Porsche 904)
6. Graham Wilson (Lotus Elan 26R)

Uitslag Race 2:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport)
2. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300GT)
3. Andy Newall (Jaguar E-type)
4. Roeland Voerman (Chevrolet Corvette)
5. Hans Hugenholtz (AC Cobra)
6. Patrick Koel (Porsche 904)