Download de KNAF app

Robert Hamilton voert het NK HTGT kampioenschap aan!

Gamma Racing Day
De Gamma Racing Day, begin augustus op het TT circuit van Assen, was het tweede kampioenschapsevenement van het NK HTGT 2016 powered by Gamma. De race op zaterdag werd gewonnen door Jos Stevens op Lotus Elan, op zondag was Michiel Campagne de winnaar met zijn Chevrolet Corvette Grand Sport. De man die de beste zaken deed was Robert Hamilton of Silvertonhill, die met zijn Marcos 1800GT tweemaal de GTS-11 klasse won en daarmee zijn leidende positie in het Nederlands Kampioenschap versterkte. Hij heeft nu 47 punten, 1,6 punt meer dan Norbert Gross (Ford Falcon). Derde in de tussenstand is Nico Zonneveld (Morgan +4) met 39 punten. Zie de bijlage voor het complete tussenklassement overall en per klasse.

Tekst en foto: P.R.

Historic Grand Prix Zandvoort 2016
Het NK HTGT powered by Gamma is ook bij het eerste lustrum van de Grand Prix Zandvoort op 2, 3 en 4 september weer van de partij, het absolute hoogtepunt in het Nederlandse historisch raceseizoen. De NK HTGT kwalificatie is op vrijdagmorgen om half tien, de races zijn op zaterdag (15:10) en op zondag (17:10). Door een afzeggingen zijn er toch nog een paar startplaatsen beschikbaar, meer informatie via info@nkhtgt.nl.

Behalve het NK HTGT zijn 11 andere raceklassen te zien, uiteenlopend van Formule 1 tot races met vooroorlogse sportwagens. En er zijn demonstraties van Porsche, BMW en historische motorfietsen. Kortom, een niet te missen evenement! Zie voor meer informatie en het tijdschema www.historicgrandprix.nl.