Download de KNAF app

NK HTGT powered by Gamma steelt de show op Gamma Racing Days

NK HTGT 2017 Assen 3
Het NK HTGT zorgde voor twee enerverende races op het als altijd druk bezochte circuit van Assen. Op zaterdagmiddag ging de strijd om de overwinning tussen Tom Kuiper in de Chevrolet Corvette en Bob Stevens in de Lotus Elan. Kuiper nam bij de start de leiding, maar Bob Stevens zat hem steeds op de hielen en wist in de achtste ronde de eerste plaats over te nemen. Jos Stevens (Lotus Elan) werd derde. Daarachter was de strijd heftig tussen Mark Dols en Robert Hamilton, beide op Marcos 1800GT. Op de streep had Dols een halve seconde voorsprong. De grote toerwagenklasse was voor Martin Bijleveld in de Ford Falcon, na een fraai gevecht met Jasper Izaks in de Mustang. In CT08 was er een geweldig gevecht tussen Thomas Ardelt in de Volvo P122 en Frank Romo (Lotus Cortina). De Volvo-coureur won de klasse toen Romo's koppeling het tegen het einde van de race begaf.

Tekst: P.R.
Foto's: Senten Images

Op zondag was de race nog spannender, want het duo Bob Stevens - Tom Kuiper werd aangevuld door Andy Newall in Rhea Sautter's Jaguar E-type. Kuiper nam opnieuw de leiding, terwijl Newall, gestart vanaf plek 8, enkele ronden nodig had alvorens hij aansluiting had. Dit drietal streed vervolgens rondenlang om iedere meter, waarbij Newall enkele keren bijna van de baan gleed en ook nog een bandenstapel toucheerde. Kuiper moest helaas na 7 ronden opgeven met een stotterende V8. Bob Stevens deed in de voorlaatste ronde een ultieme uitremactie in de GT bocht, maar hij blokkeerde zijn wielen. Dat gaf Newall wat lucht en de kans om de overwinning te pakken. Jos Stevens was opnieuw derde. Jaap van der Ende won de grote toerwagenklasse, voor Mathias Devis en Frits Campagne, alledrie op Ford Falcon. De CT08 klasse werd na een felle strijd gewonnen door Gerrit Jan van Leenen (Lotus Cortina), voor Ardelt in de Volvo.

Jaap van der Ende leidt samen met co-equipier Martin Bijleveld nipt de tussenstand om het kampioenschap. Volgende race: Historic Grand Prix Zandvoort, 1-3 september.

NK HTGT 2017 Assen 2
Uitslag race 1:
1 Bob Stevens (NL) Lotus Elan
2 Tom Kuiper (NL) Chevrolet Corvette
3 Jos Stevens (NL) Lotus Elan
4 Bas Jansen (NL) TVR Griffith 200
5 Jasper Izaks (NL) Shelby Mustang GT350
6 Martin Bijleveld (NL) Ford Falcon
7 Mark Dols (NL) Marcos 1800 GT
8 Robert Hamilton of Silvertonhill (NL) Marcos 1800 GT
9 Roland Zoomers (NL) Jaguar E-Type
10 Thomas Kargus (DE) Lotus Elan

Uitslag race 2:
1 Andy Newall (UK) Jaguar E-Type
2 Bob Stevens (NL) Lotus Elan
3 Jos Stevens (NL) Lotus Elan
4 Mark Dols (NL) Marcos 1800 GT
5 Robert Hamilton of Silvertonhill (NL) Marcos 1800 GT
6 Thomas Kargus (DE) Lotus Elan
7 Roland Zoomers (NL) Jaguar E-Type
8 Marcel van Laarhoven (NL) Shelby Mustang GT350
9 Nykle J.F. Meijer (NL) Jaguar E-Type
10 Jaap van der Ende (NL) Ford Falcon