Download de KNAF app

Nederlandse racers veroveren Spanje

NK HTGT Barcelona 2017 Senten-Images  1
Het NK HTGT powered by Gamma koos het Circuito de Catalunya in Spanje als locatie voor de eerste wedstrijden van het seizoen. Een goed idee, zo bleek, want niet minder dan 41 deelnemende auto's maakten de trip, een bewijs dat het Nederlands Kampioenschap voor auto's gebouwd voor 1966 populairder is dan ooit. Met zijn lange rechte stuk zou je verwachten dat het Grand Prix circuit van Barcelona een kolfje naar de hand is van de krachtige V8 bolides, maar het liep anders. De kwalificatie werd gedomineerd door de vier kleine Lotus Elans van Bob Stevens, Sander van Gils, Alexander Schlüchter en Jos Stevens.

Tekst: P.R.
Foto's: Senten Images

In de eerste race waren het Schlüchter en van Gils die gedurende de eerste ronden stuivertje wisselden. Daarna zakte de Duitser wat af en was het Bob Stevens die de aanval opende. Michiel Campagne wist op te klimmen naar de vierde plaats in de bulderende Grand Sport Corvette, hij had in de training last gehad van een onwillig gaspedaal. Bas Jansen reed naar een mooie zesde plaats in zijn TVR Griffith en won daarmee de GTS12 klasse. Mark Dols was de smelste man in GTS11, maar zijn Marcos ging weer eens stuk en dus pakte Robert Hamilton de winst, in alweer zo'n Marcos. De grote toerwagenklasse was voor oude rot Jaap van der Ende in de Ford Falcon, nadat Carlo Hamilton (Ford Falcon) zijn straatlengte voorspong verloren zag gaan door een lege tank. Rob Rappange won de kleine toerwagenklasse in zijn Morris Cooper S.

NK HTGT Barcelona 2017 Senten-Images  2
Bij de start van de tweede race was het Campagne die zijn Corvette naar de leiding katapulteerde. Sander van Gils ging in de aanval, maar moest vrijwel direct opgeven met vastgeslagen remen. Stevens en Schlüchter zetten de achtervolging in en gingen op zoek naar een passeermogelijkheid. Die vonden ze in de vijfde ronde, waarna ze slim samenwerkten en zo konden voorkomen dat de Corvette er weer voorbij stormde. Andy Newall (Jaguar E-type) leek zich met de strijd vooraan te gaan bemoeien, totdat de brandstofpomp de geest gaf. Dat maakte dat GTS12 weer gewonnen werd door een TVR Griffith, maar dan die van Niek van Gils. GTS11 was weer voor Robert Hamilton, terwijl zijn naamgenoot Carlo (geen familie) deze keer
wel genoeg brandstof bij zich had en dus de toerwagenklasse won. Rappange was opnieuw de snelste van de Mini's.

NK HTGT Barcelona 2017 Senten-Images  3
De volgende twee wedstrijden om het NK HTGT powered by Gamma worden verreden tijdens de State of Art Historische Zandvoort Trophy op 29 en 30 april.

Uitslag race 1:
1. Sander van Gils (Lotus Elan)
2. Bob Stevens (Lotus Elan)
3. Alexander Schluchter (Lotus Elan)
4. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport)
5. Jos Stevens (Lotus Elan)
6. Bas Jansen (TVR Griffith)

Uitslag race 2:
1. Bob Stevens (Lotus Elan)
2. Alexander Schluchter (Lotus Elan)
3. Michiel Campagne (Chevrolet
Corvette Grand Sport)
4. Niek van Gils (TVR Griffith)
5. Jos Stevens (Lotus Elan)
6. Jip van Putten
(Shelby Mustang).
Volledige uitslagen: http://circuitcat.alkamelsystems.com/