Download de KNAF app

Michiel Campagne en Nicky Pastorelli verdelen de winst tijdens Historic Grand Prix

NK HTGT HGP 5 foto Senten Images
De ruim 50.000 toeschouwers van de Historic Grand Prix zagen twee enerverende wedstrijden. Met 57 auto's in de baan was het dringen tijdens de twee races om het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen. Op zaterdagmiddag waren het de Chevrolet Corvettes die van zich deden spreken. Alexander van der Lof had weliswaar de beste start in de gele Bizzarrini, maar achterop het circuit ging Michiel Campagne in de bulderende Corvette Grand Sport hem voorbij. Daarna kreeg Van der Lof het aan de stok met de snelste man in de training, Nicky Pastorelli in de Ferrari 250GT. Zodoende kon Campagne probleemloos naar de winst rijden. Smaakmaker van de wedstrijd was de tweede Corvette, bestuurd door Roeland Voerman, die als reserverijder gestart was op plaats 58. Hij wist in 13 ronden tijd op te stomen naar positie 8. Bij de toerwagens was Norbert Gross in de Ford Falcon wederom ongenaakbaar, terwijl de Mini Cooper-klasse na een fel gevecht gewonnen werd door Rob Rappange, op 0,03 seconde voor René de Vries.

Tekst : PR
Foto's: Carlo Senten - Senten Images

Op zondag veroorzaakte het gedrang bij de start problemen. Een duwpartij tussen een drietal Ford Falcons eindigde in een touché met de vangrail en een kortstondige neutralisatie van de wedstrijd. Yelmer Buurman nam vervolgens de leiding in de Van der Lof-Bizzarrini, maar Pastorelli zette hem onder druk. Met succes, want Buurman ging wijd in het Scheivlak en de Ferrari kon de leiding overnemen. Michiel Campagne's Corvette Grand Sport liep aanvankelijk niet goed en hij kon geen vuist maken tegen de twee jonge honden. Bij de grote toerwagens waren er diverse akkefietjes, er werd ingehaald onder geel en na het uitdelen van enkele straffen was het Dirk Waaijenberg die maximaal scoorde. Jonathan Lewis pakte de winst bij de Mini's. Alexander Schlüchter behoudt de leiding in het kampioenschap met zijn Lotus Elan 26R, dankzij twee solide tweede plaatsen in zijn klasse. Waaijenberg staat tweede in de tussenstand en het duo De Vries/Lewis derde.

De laatste twee wedstrijden om het NK HTGT 2015 powered by Visser Contactlenzen vinden plaats op de Nürburgring (Duitsland) op 10 en 11 oktober.
NK HTGT HGP 1 foto Senten Images

Uitslag Race 1:
1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Alexander van der Lof (Bizzarini 5300GT) 3. Nicky Pastorelli (Ferrari 250GT) 4. Michiel Smits (Shelby Mustang GT350) 5. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 6. Rob Bergmans Adriaans (Iso Rivolta)

Uitslag Race 2:
1. Nicky Pastorelli (Ferrari 250GT) ) 2. Yelmer Buurman (Bizzarini 5300GT) 3. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 4. Michiel Smits (Shelby Mustang GT350) 5. Rob Bergmans (Iso Rivolta) 6. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint)