Download de KNAF app

Introductie NK HARC '82-'90 op donderdag 4 februari

82-90
Op 4 februari in de middag organiseert de HARC in het Media Center van Circuit Park Zandvoort. een introductiebijeenkomst voor geïnteresseerden in de nieuwe laagdrempelige raceserie die we willen opzetten voor toerwagens en GT's uit de jaren 1982-1990.

Tekst: P.R.

De HARC heeft samen met de KNAF, CPZ en enkele potentiële sponsors het initiatief genomen voor een nieuwe, laagdrempelige historische raceklasse die aansluit bij het bestaande aanbod: het NK HARC '82-'90. We kennen al het NK HTGT voor toerwagens en GT´s t/m 1965 en het NK GTTC voor auto's van 1966 t/m 1981. Wij denken dat de tijd rijp is voor een nieuwe trede aan de onderkant van de Nederlandse Historische autosportladder, om verse deelnemers bij onze tak van sport te betrekken. Buiten (en soms ook in) Nederland wordt er al volop historisch geracet met auto´s uit de jaren ´80. Het is de periode van de Groep A en N toerwagens zoals de BMW M3 en 325i, Mazda RX-7, Ford Sierra Cosworth, Alfa 75 en Suzuki Swift, maar ook merkencups met de Toyota Corolla en Starlet, Renault 5 GT Turbo en Citroën AX.

De nieuwe klasse staat open voor toerwagens en GT's uit de periode 1982 tot en met 1990 en heet daarom NK HARC '82-'90. In FIA-termen hebben we het over Groep A, N en B modellen gehomologeerd tussen 1/1/1982 en 31/12/1985 (Periode J1) en modellen gehomologeerd tussen 1/1/1986 en 31/12/1990 (Periode J2). Ons doel is om zoveel mogelijk toerwagens en GT's die destijds in actie kwamen, dus ook cupracers, in staat te stellen deel te nemen: hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Daarbij streven we naar tijdconforme auto's die voorzien zijn van een zogenaamd Historisch Technisch Paspoort (HTP). Tijdens de Historische Zandvoort Trophy op 30 april en 1 mei aanstaande hebben we ruimte in het programma gereserveerd voor een eerste pilot-race!

Geïnteresseerd? Op 4 februari in de middag organiseren we een introductiebijeenkomst in het Media Center van Circuit Park Zandvoort. Hier willen we van gedachten wisselen met geinteresseerden en potentiële deelnemers over deze klasse en de daarbinnen te hanteren indeling. Er ligt inmiddels een concept-klassereglement en een concept-inschrijfreglement dat we ter plekke zullen toelichten. Maar we hebben de wijsheid niet in pacht, we horen daarom graag uw ideeën en vragen. Donovan Wolfrat heeft zich bereid verklaard als coördinator voor deze klasse te fungeren. We hebben contacten met een bandenleverancier die betaalbare banden en circuitservice in het vooruitzicht stelt en er heeft zich ook een potentiële sponsor voor de klasse gemeld. Op 4 februari zullen ook enkele conform de FIA-eisen opgebouwde Groep A auto's (met HTP) te bekijken zijn.

We ontmoeten u graag op 4 februari in het Media Center op Circuit Park Zandvoort. Ontvangst vanaf 14:30, aanvang 15:00. Er is koffie en fris voorhanden en met het oog op de voorbereiding vragen we om, als u dat niet al gedaan heeft, via secretariaat@harc.nl te laten weten dat u van plan bent te komen.