Download de KNAF app

Bergmans baas op Assen

Senten-Images Gamma Racing Day NKHTGT-4
Voor een record aantal van meer dan 100.000 bezoekers won Rob Bergmans met zijn Iso Rivolta beide races om het Nederlands Kampioenschap voor historische toerwagens en GT's tijdens de Gamma Racing Days op het TT-circuit van Assen.

Tekst en foto's: P.R.

Op zaterdag zorgde Georg Nolte voor een verrassing door niet te stoppen voor de startstreep, daarmee zichzelf en zijn Ford GT40 buitenspel zettend. Rob Bergmans nam de leiding, maar zag na enkele ronden Norbert Gross in de Ford Falcon voorbij komen. Gross kreeg echter te kampen met een motorprobleem en moest opgeven. Om de tweede plaats werd rondenlang gestreden door Dirk Waaijenberg en Jaap van der Ende in Ford Falcons en Alexander Schlüchter in de Lotus Elan. De Duitser moest uiteindelijk afhaken, waardoor Bob Stevens de winst in de klasse kon pakken. Bij de Mini's was Danny van Dongen de winnaar, maar de meeste aandacht ging uit naar het spectaculaire deurkrukkengevecht tussen Rob Rappange en René de Vries.

Senten-Images Gamma Racing Day NKHTGT-1
Op zondag reed Gross een geweldige inhaalrace door het meer dan 40 auto's tellende veld. Zijn opmars eindigde op de tweede plaats, op 9 seconden van de ongenaakbare Bergmans. Dirk Waaijenberg verloor in de laatste bocht de derde plaats aan Alexander Schlüchter. Bij de Mini's was er weer volop spektakel. Nadat Simon Gras een voorwiel verloor pakte Jonathan Lewis de winst, voor Jasper Izaks die sterk reed in de enige niet-Mini, de Fiat Abarth 1000. Alexander Schlüchter behoudt de leiding in het kampioenschap.
De volgende races om het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen zijn op 29 en 30 augustus tijdens de Historic Grand Prix van Zandvoort.

Uitslag race 1:
1. Rob Bergmans (Iso Rivolta), 2. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint) 3. Jaap van der Ende (Ford Falcon Sprint 4. Bob Stevens (Lotus Elan 26R) 5. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang GT350) 6. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R)

Uitslag race 2:
1. Rob Bergmans (Iso Rivolta), 2. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 3. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R) 4. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint) 3. Stephen Perry (Ford Falcon Sprint) 6. Bob Stevens (Lotus Elan 26R)

Senten-Images Gamma Racing Day NKHTGT-5