Download de KNAF app

Alexander Schlüchter Nederlands Kampioen NKHTGT

Senten-Images NKHTGT PR-1
De Duitse coureur Alexander Schlüchter heeft aan het stuur van een Lotus Elan 26R het Nederlands Kampioenschap voor historische toerwagens en GT's behaald. Hij scoorde een tweetal solide tweede plaatsen in zijn klasse en stelde daarmee tijdens de Saisonfinale op de Nürburgring de titel veilig. Zijn belangrijkste concurrenten Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint) en het duo René de Vries/Jonathan Lewis (Mini Cooper S) hadden niet het benodigde geluk.

Tekst: P.R.
Foto's: Carlo Senten - Senten Images

De Vries viel in de eerste race uit nadat een steen zijn radiateur doorboorde. Waaijenberg kon geen vuist maken tegen voormalig kampioenen Norbert Gross en Stephen Perry, beide eveneens in een Ford Falcon, die de eerste race op de vochtige baan naar hun hand zetten. Het gevecht van deze race werd geleverd door Sander van Gils, die in zijn lichtvoetige Lotus Elan de strijd aanging met de razendsnelle Ford GT40 van Georg Nolte. Het lukte hem net niet om de derde podiumplaats te pakken.

In de tweede race deed van Gils er nog een schepje bovenop. De baan was nu droog en de krachtige Fords liepen eerst weg, maar dat ging ten koste van de grip van de banden. Zodoende kon de Lotus Elan-piloot tegen het einde van de race het gat dichten en de overwinning pakken. De Vries en Lewis hadden deze keer wel geluk: hun Cooper S ging opnieuw stuk, maar de voorspong van Lewis was net groot genoeg om toch de winst in de klasse te pakken. De nulscore van zaterdag betekende echter dat Rob Rappange (Mini Cooper S) hen in de totaalstand voorbij is gegaan.

Senten-Images NKHTGT PR-3

Het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen werd in 2015 verreden op 5 verschillende circuits in vier landen. Het officiële Nederlandse kampioenschap werd bepaald op basis van 8 races. In totaal behaalden 75 coureurs en équipes punten. In elke race kwamen minstens 40 auto's aan de start. Ook in 2016 wordt het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen georganiseerd.

Uitslag race 1:
1. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint)
2. Stephen Perry (Ford Falcon Sprint)
3. Georg Nolte (Ford GT40)
4. Sander van Gils (Lotus Elan 26R)
5. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint)
6. Jaap van der Ende (Ford Falcon Sprint)

Uitslag race 2:
1. Sander van Gils (Lotus Elan 26R)
2. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint)
3. Stephen Perry (Ford Falcon Sprint)
4. Georg Nolte (Ford GT40) 4.)
5. Jaap van der Ende (Ford Falcon Sprint)
6. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint)

Eindstand NK HTGT powered by Visser Contactlenzen 2015:
1. Alexander Schlüchter (Lotus Elan 26R, 80,2 punten)
2. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint, 75,2)
3. Dirk Waaijenberg (Ford Falcon Sprint, 71,8)
4. Rob Rappange (Mini Cooper S, 70)
5. René de Vries /Jonathan Lewis (Mini Cooper S, 65)
6. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang GT350, 64,8)