Download de KNAF app

Gewijzigde formule HDI-Gerling Dutch GT belooft aansprekend seizoen

Het HDI-Gerling Dutch GT Championship gaat aankomend seizoen in gewijzigde vorm van start. Door een compacte kalender van vijf aansprekende evenementen worden de kosten voor een seizoen beperkt. Daarnaast wordt er een samenwerking aangegaan met de European GT4 Trophy en het British GT Championship, waardoor deelnemers van het HDI-Gerling Dutch GT zich in 2013 kunnen meten met hun internationale collega's. Met races op Circuit Park Zandvoort, TT Circuit Assen en Spa-Francorchamps (België) blijft het HDI-Gerling Dutch GT een primair Nederlands-georiënteerd kampioenschap, aangevuld met een internationaal en divers startveld.

In samenspraak met de betrokkenen rond het HDI-Gerling Dutch GT en SRO (Stéphane Ratel Organisation) is er voor een gewijzigde opzet gekozen. Door samenwerking met de European GT4 Trophy en het Avon Tyres British GT Championship tijdens vier van de vijf evenementen, zijn volle startvelden gegarandeerd. Ook voor de wedstrijden van het HDI-Gerling Dutch GT tijdens de Masters of Formula 3 is reeds internationale interesse getoond.

Het startsein voor het HDI-Gerling Dutch GT wordt gegeven tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen, waar ook de European GT4 Trophy haar opwachting zal maken. De volgende stop is op Circuit Park Zandvoort; dan komen de GT4-coureurs in actie tijdens de Masters of Formula 3. Het HDI-Gerling Dutch GT Championship ontbreekt ook niet op een van de internationale hoogtepunten van de GT-racerij, de Total 24 Hours of Spa. De Nederlandse klasse rijdt in het Belgische weekend wederom samen met de collega's uit de Europese GT4 Trophy.

Niet minder spectaculair wordt het optreden tijdens de Trophy of the Dunes. Dan rijdt het HDI-Gerling Dutch GT namelijk met het Avon Tyres British GT door de Zandvoortse duinen. De ontknoping van het seizoen is volgens traditioneel gebruik tijdens de Formido Finaleraces, waar zowel een Nederlandse Pro-, als Am-kampioen gehuldigd wordt. De Europese overwinnaar zal tijdens het weekend van 12 en 13 oktober ook zijn beker in ontvangst mogen nemen.

Erik Weijers, organisator van het HDI-Gerling Dutch GT Championship: "Door deze gewijzigde opzet is de toekomst van het HDI-Gerling Dutch GT veiliggesteld. Wij kijken uit naar een compact en prachtig seizoen. Met races tussen internationale coureurs en een mooie mengeling van gelijkwaardige auto's."

Met het intomen van de racekalender, wordt er dit seizoen goed op de kosten gelet. Want er worden ook minder testdagen georganiseerd en het is toegestaan om nog maar acht banden per weekend te gebruiken. Daarnaast werd reeds aangekondigd dat de prestaties van de GT4-auto's worden teruggeschroefd naar het niveau van 2010. Wat inhoudt dat de rondetijden iets omhoog gaan en de drempel voor nieuwe teams en rijders om toe te treden lager wordt.

Kalender HDI-Gerling Dutch GT Championship 2013

8 - 9 juni 2013 / Dutch Power Pack Festival / TT Circuit Assen / EGT
6 - 7 juli 2013 / Masters of Formula 3 / Circuit Park Zandvoort
26 - 27 juli 2013 / Total 24 Hours of Spa / Spa-Francorchamps / EGT
7 - 8 september 2013 / Trophy of the Dunes / Circuit Park Zandvoort / BGT
12 - 13 oktober 2013 / Formido Finaleraces / Circuit Park Zandvoort / EGT

EGT = Races samen met European GT4 Trophy
BGT = Races samen met Avon Tyres British GT Championship

20130218 dutch gt 496x305

Meer informatie wordt u graag verstrekt door:
Coördinator HDI-Gerling Dutch GT Championship
Menno Weeda
Tel: 023 5 740 778
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Chris Schotanus