Download de KNAF app

Formule RP1 krijgt langere aanloop richting 2019

formule rp1
Het enthousiasme was groot en de reacties na de testdag op Circuit Zandvoort onverminderd positief, maar de korte opstarttijd breekt de Formule RP1 nu toch op. De betrokken partijen hebben daarom besloten het jaar 2018 te gebruiken om de nieuwe opstapklasse voor de formulewagenracerij verder op de kaart te zetten en te gaan voor een start in 2019. “Veel geïnteresseerde rijders hadden hun plannen voor dit jaar al rond toen de Formule RP1 in beeld kwam. Helaas konden we het project niet eerder opstarten, en dat breekt ons nu op”, aldus Sebastiaan Bleekemolen.

De Formule RP1 werd vorig jaar december bij de introductie als ‘eerste trede op de formulewagenladder’ met veel enthousiasme ontvangen. Het initiatief van Race Planet, de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en de Royal Automobile Club Belgium (RACB) om autosporters met, maar ook zonder ervaring, een betaalbare en goed omlijnde eerste opstap te geven richting de single seaters, mocht zich dan ook direct in een grote belangstelling verheugen. Ook de testdag op Circuit Zandvoort verliep uitstekend en de reacties van de deelnemers waren zonder uitzondering zeer positief.

Toch blijkt de tijd om de nieuwe klasse nog dit jaar een goede start te geven, te kort. “Iedereen is heel erg enthousiast en ik heb veel mails ontvangen van jonge talenten, ouders en andere geïnteresseerden. Het probleem voor dit jaar is vooral de timing geweest. Veel talenten hadden al een plan voor 2018. Maar helaas konden we het project ook niet eerder opstarten dan dat we nu hebben gedaan. Om een goede start te maken en het budgettair behapbaar te houden heb je minimaal dertien deelnemers nodig, en dat gaan we op zo’n korte termijn niet meer redden”, aldus Sebastiaan Bleekemolen.

De betrokken partijen gaan dit jaar gebruiken om de Formule RP1 verder onder de aandacht te brengen, zodat kandidaten op tijd een beslissing kunnen nemen voor het seizoen 2019. Daartoe zal er in september of oktober van dit jaar opnieuw een testdag voor de Formule RP1 worden georganiseerd. “In de karting rijdt een grote groep 14- en 15-jarigen die interesse heeft en dan op tijd zijn plannen voor het seizoen 2019 kan maken. De animo zal groot zijn”, aldus Hans Hugenholtz, vicevoorzitter van de KNAF.

Foto: Chris Schotanus