Download de KNAF app

Ford Fiesta kampioen Loek Hartog naar KNAF Academy 2019

Loek Hartog.01
Nadat Loek Hartog tijdens de Finaleraces op TT-Circuit Assen de NK-titel in de Ford Fiesta Sprint Cup binnenhaalde, ligt direct de eerste deelnemer van de KNAF Academy 2019 vast. Hiermee onderstreept de autosportbond het belang van deze opstapklasse waarin jong talent zich met gelijke wapens kan ontwikkelen tijdens grote evenementen.

Maarten van Wesenbeeck (KNAF): “De Ford Fiesta Sprint Cup is een perfecte opstap voor jonge coureurs. We hebben dit jaar veel karters de overstap zien maken naar het circuit. Het is logisch dat de kampioen wordt opgenomen in het KNAF Academy programma omdat we succes en ontwikkeling daarmee aanjagen. Loek Hartog zal in 2019 in de vorm van een workshop programma diverse trainingen aangeboden krijgen, waaronder mentale en fysieke trainingen. De Ford Fiesta Sprint Cup is een kweekvijver van talent, niet alleen in de vorm van rijders, maar ook monteurs. Om die reden heeft de KNAF dit jaar het studententeam van het Deltion College gesteund waarbij Dominique Kraan in actie kwam.”

Loek Hartog.02
Eind 2017 kondigde de organisator van de Supercar Challenge en de GT/Prototype Challenge de Ford Fiesta Sprint Cup aan. Dick van Elk: “Het doel van het opzetten van de Ford Fiesta Sprint Cup was het opleiden van jong talent. Na twaalf races kunnen we niet anders concluderen dan dat we daarin geslaagd zijn. Loek Hartog en Laurens de Wit zijn terechte kampioenen met telkens goede kwalificaties en constante prestaties in de wedstrijden.”

Loek Hartog.03
De inmiddels 16-jarige Loek Hartog maakte een jaar geleden zijn debuut in de autosport nadat hij al sinds zijn vijfde actief is in karting. In het team van Bas Koeten Racing werd hij wegwijs gemaakt op het circuit. Bas Koeten: “Met Loek hebben we echt een talent in huis. Al bij de Jumbo Racedagen op Zandvoort bewees hij zijn kunde met de Fiesta. We hebben samen meerdere testdagen gedaan en dat heeft zonder meer geresulteerd in het behalen van dit topresultaat. Samen met Loek bereiden we de volgende stap in zijn carrière voor, binnenkort meer daarover.”

Loek Hartog.04
Loek Hartog toonde zich dolblij met het behalen van het kampioenschap in de Ford Fiesta Sprint Cup: “Dit had ik aan het begin van het seizoen niet durven dromen. Dat ik bovendien nog mag toetreden tot het KNAF Academy programma in 2019 kwam voor mij als een totale verrassing. Bas Koeten meldde me dit ten overstaan van het voltallige team, mijn supporters en de cameracrew en fotografen. Ik was even sprakeloos, dat zul je in de TV-uitzending wel terugzien. Supertrots kijk ik terug op dit seizoen en ik kan niet anders dan mijn familie, sponsors en het team van Bas Koeten Racing te bedanken omdat dit zonder hen nooit mogelijk was geweest om dit te bereiken.”

Loek Hartog.05