Download de KNAF app

Fantastische evenementenkalender voor Circuit Park Zandvoort in 2014

Zandvoort, 22 januari 2014

Circuit Park Zandvoort kent voor 2014 een zeer uitgebreide en gevarieerde kalender. De Zandvoortse racepiste presenteert, naast traditionele evenementen als de Paasraces, Pinksterraces en Formido Finaleraces, een van de boeiendste evenementenkalenders in haar rijke geschiedenis. Favoriete internationale hoogtepunten als het Masters-weekend en de Historic Grand Prix maken wederom deel uit van de kalender. In 2014 wordt de kalender verder gesierd door de terugkeer van het indrukwekkende ADAC Masters Weekend en staat met de Dunlop 12H Zandvoort een nieuw internationaal evenement op de kalender.

ADAC Masters Weekend
Terug op de Zandvoortse evenementenkalender is het ADAC Masters Weekend. Tijdens dit internationale evenement, op 9, 10 en 11 mei, is de hoofdrol weggelegd voor een van de krachtigste GT3-series in Europa: de ADAC GT Masters. Met een voorlopige inschrijflijst van ruim 25 supercars, beloven de twee wedstrijden op Zandvoort een ware thriller te worden. Met tot de verbeelding sprekende GT-bolides, waaronder de Audi R8 LMS Ultra, Ferrari 458 Italia GT3, Lamborghini Gallardo LP600 en BMW Z4 GT3, zal er om elke millimeter van het Zandvoortse asfalt gestreden worden. Daarnaast kent het evenement een boeiend bijprogramma, met onder andere wedstrijden van de ATS Formel 3 Cup, de ADAC Procar-serie en de Formel ADAC.


Endurance racerij herleeft op Circuit Park Zandvoort met Dunlop 12H Zandvoort
In 2014 siert een nieuw evenement de internationale kalender van Circuit Park Zandvoort. Op 30 en 31 mei zal op de legendarische racepiste namelijk de Dunlop 12H Zandvoort worden verreden. Het evenement, georganiseerd door het Nederlandse Creventic, brengt de endurance racerij terug naar Zandvoort. Meer dan vijftig teams binden de strijd met elkaar aan in een langeafstandsrace met een totale racelengte van twaalf uur. Naast verschillende GT3 bolides, staan ook veel snelle toerwagens en 'Endurance Specials' ingeschreven voor de wedstrijd. In het voorprogramma worden races verreden van het DMV Touring Car Championship.

Internationaal racegeweld tijdens Masters of Formula 3
Op 4, 5 en 6 juli zal voor de 24e maal het populaire Masters-weekend georganiseerd worden. De hoofdrol tijdens dit evenement is de wereldberoemde invitatierace voor de beste Formule 3 coureurs in Europa. Deze rijders zullen strijden om de titel "Master of Formula 3". Verder zal, na het succes van vorig jaar, ook in 2014 het meest bloedstollende GT kampioenschap ter wereld, de Blancpain GT Sprint Series, acte de présence geven. De krachtigste GT3's, waaronder de McLaren MP4-12c, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en de nieuwe SRT Viper GT3-R verschijnen aan de start, net als een armada van andere GT3 machines. Hoewel het programma nog niet compleet is, zullen ook de GT4 European Series, het Belgian Race Car Championship en de Formule 1 wagens uit de BOSS GP Series in actie komen.

persbericht - kalender-cpz-2014-2-essay 499x320
Terug in de tijd met de Historic Grand Prix
In het laatste weekend van augustus zullen de oude Grand Prix tijden van het Circuit van Zandvoort herleven. Tijdens de derde editie van de Historic Grand Prix, op 29, 30 en 31 augustus, verschijnen maar liefst drie goed gevulde startvelden met historische Formule 1 bolides aan de start. Daarnaast kunnen racefans kennis maken met de wereldberoemde Group C Le Mans Prototypes, waarmee in de jaren '80 en '90 verbluffend hoge snelheden werden bereikt. Ook zijn er races voor de beroemde bolides uit de Group 5 en DRM categorieën, evenals wedstrijden met Sportscars, GT's, Toerwagens, Youngtimers, Formule 3, Formule 2 en Formule Junior.

persbericht - kalender-cpz-2014-4-eldik 498x315

Bekende evenementen, internationaal programma
Traditioneel vormen de Paasraces de start van het nationale autosport seizoen. Op 19 en 21 april zal blijken welke coureurs zich het beste hebben voorbereid tijdens de winterstop. Naast de Formido Swift Cup en het Burando Production Open beleven ook internationale raceseries als de Supercar Challenge (met drie verschillende startvelden), Renault Clio Cup Benelux en Formula Renault 1.6 Northern European Cup Junior. Bij de Pinksterraces (7 en 9 juni) zal het publiek eveneens getrakteerd worden op een mix van nationale en internationale autosportseries, alsmede op wedstrijden met Racetrucks. De Formido Finaleraces (18 & 19 oktober) vormen het slotstuk van het nationale autosportseizoen, waarbij om de laatste punten gestreden zal worden in zowel Nederlandse als buitenlandse kampioenschappen.

Thema evenementen
Italia a Zandvoort, een van de grootste thema evenementen op Circuit Park Zandvoort, staat geprogrammeerd op zondag 29 juni. Het Italiaanse auto- en lifestyle festival wordt opgeluisterd met de meest fraaie automobielen die afkomstig zijn uit het Zuid-Europese land. Naast de vele activiteiten op de baan is er op de diverse paddocks ook volop Italiaans temperament te beleven.

De kalender toont ook andere bijzondere autosport- en thema-evenementen, waaronder de 4e RallyPro Circuit Short-Rally op zaterdag 22 februari. Het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort wordt deze dag omgetoverd tot een locatie voor meerdere rally-proeven. Geprogrammeerd staat ook weer de populaire American Sunday (27 april), waarbij Street Legal sprints worden afgewisseld met fraaie burn-out demonstraties. Een maand eerder is het nationale tuningsseizoen dan al volop gestart met AutoMaxx Streetpower, op zondag 23 maart. Het vernieuwde JapFest, een thema evenement gericht op Japanse en Koreaanse performance cars, staat geprogrammeerd voor zondag 25 mei. Liefhebbers van het pure autosportmerk Alfa Romeo kunnen, naast Italia a Zandvoort, zich ook vergapen aan de mooiste en stoerste Alfa's tijdens het Spettacolo Sportivo op 23 & 24 augustus. Naast verschillende track-time sessies, heeft de SCARB, de organisator van het evenement, ook weer een aantal races met verschillende Alfa Romeo's op het menu staan.

Terug op de kalender van Circuit Park Zandvoort is het British Race Festival. Na enkele jaren van afwezigheid, zal het populaire Britse thema evenement op 27 & 28 september de mooiste en meest exclusieve Britse bolides op het bekende duinencircuit verwelkomen. Verschillende merkenclubs kunnen vrij rijden op het circuit, terwijl ook enkele raceklassen waarin 'the Union Jack' de hoofdrol vertolkt, in actie komen.

Klassiekers
Liefhebbers van oldtimers en andere klassieke auto's kunnen, naast de derde Historic Grand Prix, ook nog volop genieten van andere evenementen. Op 3 en 4 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) de State of Art Historische Zandvoort Trophy met als hoofdattractie de Marcel Albers Memorial Formula Ford Trophy. Op zondag 10 augustus organiseert 402automotive het Nationaal Oldtimer Festival op Circuit Park Zandvoort met een programma waarin aandacht is voor zowel klassieke straatauto's als historische racewagens. De Dutch Vintage & Sports Car Club organiseert tijdens het British Race Festival-weekend op 27 en 28 september de "Dutch Vintage Revival", een evenement waar bijzondere Europese pre-war bolides te zien zullen zijn.

Meer dan alleen pk's
Naast de diverse auto-evenementen, zal ook dit jaar weer een hardloop evenement voor jong en oud georganiseerd worden. De Runner's World Zandvoort Circuit Run zal op zondag 30 maart voor de zevende maal plaats vinden. Op de zaterdag ervoor wordt er volop gewandeld tijdens 'de 30 van Zandvoort'. Nieuw op de kalender is de Stormloop, op zaterdag 12 april. Op deze dag wordt de uitdagende piste van Circuit Park Zandvoort omgebouwd tot survival parcours. De Stormloop belooft daarmee direct een sportieve uitdaging voor jong en oud te worden.

Cycling Zandvoort keert, na een geslaagde eerste editie, terug op de kalender. Op 17 & 18 mei staat het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van fietsplezier. Niet alleen voor de recreatieve-wielrenners ligt er met een 24-uursrace een stoere uitdaging in het verschiet, ook voor families, mountainbikers en andere fietsliefhebbers is er tijdens Cycling Zandvoort veel te zien en veel te beleven. Op de paddock kunnen verschillende E-bikes getest worden en kan men deelnemen aan de 'spinning marathon'. Ook de KNWU heeft zich verbonden aan Cycling Zandvoort, onder andere met een officiële KNWU Ploegentijdrit en de Nationale Offroaddag.

Bezoekers van Circuit Park Zandvoort kunnen dus uitkijken naar een fantastisch jaar, waarbij men zich geen moment hoeft te vervelen. Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).

Kalender Circuit Park Zandvoort 2014
22 februari 4e RallyPro Circuit Short Rally
8 maart Syntix Final 4
23 maart AutoMaxx Streetpower
29 maart De 30 van Zandvoort
30 maart Runners World Zandvoort Circuit Run
12 april Stormloop
19-21 april Paasraces
27 april American Sunday
3-4 mei State of Art Historische Zandvoort Trophy
9-11 mei ADAC Masters Weekend
17-18 mei Cycling Zandvoort
25 mei Japanse Autosport Festival
30-31 mei Dunlop 12H Zandvoort 7-9 juni Pinksterraces
14-15 juni Benelux Open Race
29 juni Italia a Zandvoort 4-6 juli Masters of Formula 3
10 augustus Nationaal Oldtimer Festival & Paddock Porsche
23-24 augustus Spettacolo Sportivo

29-31 augustus Historic Grand Prix Zandvoort

27-28 september British Race Festival

18-19 oktober Formido Finaleraces

8 november Zandvoort 500

Vetgedrukt: evenementen waarvoor tickets in de voorverkoop te bestellen zijn via de website van Circuit Park Zandvoort.