Download de KNAF app

Een sterk begin van een nieuw tijdperk

De Formule Renault 1.6 NEC Junior rijdt tijdens de Pinksterraces haar allereerste races ooit! Een nieuw begin voor een nieuwe opstapklasse, die het gat vult tussen Karting en de Formule Renault 2.0. Veertien gloednieuwe auto's verdeeld over zeven teams verzekeren een sterk begin van de nieuwe categorie.

Elk talent heeft nu de kans om via de Formule Renault 1.6, de 2.0 en de 3.5 zijn weg te vinden naar de Formule 1.De Formule Renault 1.6 is een 140 pk sterke formulewagen, geschikt voor de absolute beginners in de autosport. De motor is afkomstig uit de rally Twingo van het Franse merk en met een minimumgewicht van slechts 470 kilo's accelereert de kleine Formule Renault sneller dan menig toerwagen.

Het relatief beheersbaar vermogen, de technische gelijkwaardigheid van iedere auto en de beginselen van racewagens met vleugels, maken de Formule Renault 1.6 dan ook de ideale leerschool voor jong talent dat graag carrière wil maken in de autosport.

De Formule Renault 1.6 rekent op befaamde teams zoals Van Amersfoort Racing en Provily Racing, beiden winnaars van menig titel in de formule racerij. Daarbij komen nog veelbelovende nieuwkomers in de Formule Renault zoals Stuart Racing Team.

Het NEC Junior kampioenschap is de eerste van een aantal initiatieven gesteund door Renault Sport. Naast het NEC Junior bestaat er ook een Zweedse serie dat uitkomt in het voorprogramma van het Zweeds Toerwagen kampioenschap, de STCC. Voor 2014 worden er kampioenschappen met deze zelfde auto verwacht in Engeland, Spanje, Latijns Amerika, China en Australië.

nec1.6 500x333