Download de KNAF app

Volop strijd in Dutch Race Driver Organisation

drdo

Zandvoort, 17 juni 2014. Het derde evenement van de Dutch Race Driver Organisation, verreden op Circuit Park Zandvoort, stond bol van de actie. In bijna elke klasse werd er van start tot finish fel en fair om de ereplaatsen gestreden. In totaal stonden er acht rijders op het bovenste treetje van het erepodium. Dat bewijst dat de DRDO niet alleen gezellig en betaalbaar is, maar absoluut ook competitief.

Tijdens elk evenement verwelkomt de DRDO rijders die kennis komen maken met de sympathieke klasse. Deze keer mengden Ferry Monster en Leen in ’t Veld zich in de strijd. Ze kwamen met de gloednieuwe Seat Ibiza van Ferry naar Circuit Park Zandvoort. “Vandaag rijden we de eerste meters met de nieuwe auto”, aldus Leen. “De auto van Ferry Monster Autosport is flink aangepast, met onder meer een tweeliter TDi-motor, een andere versnellingsbak en een verbrede body.”

Het duo was goed te spreken over hun kennismaking met de DRDO. “Alles is goed geregeld”, constateerde Ferry. “De DRDO is een leuke klasse. We komen zeker nog een keer terug.”

Ook Leen toonde zich enthousiast. “Het tijdschema spreekt mij ook aan. We beginnen in de namiddag, dus je kunt tot een uur of twaalf werken. Dat is mooi voor ondernemers.”

Daan Meijer was voor de tweede keer van de partij tijdens een evenement van de DRDO. “Ik race nu vier jaar in de Supercar Challenge, dat doe ik met een Porsche. Twee jaar geleden vroeg Gert Jan Zantingh of ik samen met hem een race van de DRDO wilde rijden in zijn VW Golf. Nu sta ik hier voor de tweede keer aan de start, weer met Gert Jan. Ik vind het een leuk evenement. De DRDO is een leuke klasse, met een groot en competitief startveld. Ik geniet vandaag net zoveel als met mijn Porsche.”

Zeges Menno van de Grijspaarde en Ziad Geris