Download de KNAF app

Doe mee en spaar kilometers voor op het circuit!

De introductie van het STWC/DriversDays-spaarsysteem voor circuit racers & Trackday rijders

 

STWC Spaarsysteem

De introductie van het STWC-spaarsysteem is een mooi aanbod voor deelnemers aan sprint -en endurance races. Het systeem is ontwikkelt om zoveel mogelijk racers de kans te geven om extra te kunnen trainen. Zeker een win-win. Zoals spannende wedstrijden door een wisselend deelnemersveld en voor racers de kans om tijdens het seizoen vaker te kunnen rijden. Het aanvullende aanbod van trainingsevenementen maakt het voor sponsoren nog interessanter om racers te ondersteunen. Op de trackdays kan je ze immers meer hospitality bieden waaronder het meerijden in de raceauto. Meer rijtijd geeft ook meer zichtbaarheid. En race-liefhebbers krijgen aantrekkelijke evenementen om te bezoeken.

DriversDays Spaarsysteem

Voor trackday-rijders is er ook een sportief aanbod. Deelname aan trackdays levert racetijd op voor de SWTC-competitie. Een extra drijfveer om veel kilometers te maken!

Dit spaarsysteem brengt ons verder!

Het spaarsysteem is ontwikkelt door de eigenaren van STWC en DriversDays. Zij organiseren de Sprint en Endurance races en Trackdays. Dirk Dekker: “we willen racen voor een grote groep mensen met wat snellere auto’s bereikbaar maken en voor hen een klimaat scheppen waarin zij verder groeien. Daarnaast zetten we in op het creëren van een saamhorigheidsgevoel. Op de baan fanatiek tegen elkaar strijden, ’s avonds een biertje met elkaar drinken en belevenissen uitwisselen. Als organisatie brengen we mensen met elkaar in contact die iets voor de ander kunnen betekenen. Met het nieuwe Spaarsysteem willen we zoveel mogelijk rijders de kans te geven om mee te doen aan de STWC-races. De brug tussen racen en trackday rijden is voor sommige rijders lastig. Met dit systeem maken we het voor trackday-rijders aantrekkelijk om ook mee te doen aan de STWC-races”.

Hoe werkt het tijd spaarsysteem?

Deelnemers aan STWC-races en trackraces sparen tijdens elke race/trackday voor circuit kilometers. Trackday-rijders krijgen zo de kans om kennis te maken met het wedstrijdreglement, uiteraard mits in bezit van de juiste licentie. En STWC-rijders kunnen trainen bij een voor hen vertrouwde organisatie. Door deelname aan een race of trackday spaart een rijder tijd voor het andere evenement. Inschrijven voor de evenementen kan op basis van beschikbaarheid en het spaarsaldo kan hiervoor worden ingezet. Hieronder zullen we nog meer in detail uitleggen wat je precies spaart

Wat spaar je als je deelneemt aan de races van STWC?

 • Start je in een STWC Sprint race, dan spaar je één uur tracktijd bij DriversDays
 • Start je beide races in één raceweekend, dan spaar je twee uur tracktijd
 • Per start in een STWC Endurance race spaar je per auto 2 uur tracktijd, rijders stemmen in onderling overleg af wie de uren uitgeeft.
 • De tracktijd is gebaseerd bij deelname op Circuit Zandvoort, waarbij een minimale deelname duur van 4 uur wordt gehanteerd.
 • Bij uitgifte op Spa Francorchamps krijg je één uur deelname onder inlevering van 1,5 uur gespaarde tijd

Een voorbeeld: deelname Pinkster races en Assen en 4 x gestart levert vier uur tracktijd op.

Wil je deze uren uitgeven op Spa? Dan krijg je 2,5 uur trackday tijd (4 uur gespaart : 1,5 = 2,5 uur).

Wat spaar je als je deelneemt aan de Trackdays van DriversDays?

 • Per start van een volledig dag deelname bij DriversDays spaar je korting voor de wedstrijden
 • Rijdt je 4 volledige dagen mee bij DriversDays dan mag je het inschrijfgeld voor een Sprint of Endurance race verlagen met €400,--, maximaal kan er tot de helft van de inschrijfprijs betaald worden met punten.
 • In overleg kan er ook met minder deelnames aan de trackdays korting naar rato worden verleent op een STWC race.

De kleine lettertjes

 • Punten zijn individueel en niet overdraagbaar.
 • Op uitgifte dagen spaar je geen nieuwe punten.
 • Uitgifte spaarsaldo per seizoen. Sparen en uitgifte alleen mogelijk bij DriversDays en STWC Series. De punten gaan niet mee naar het volgende kalender jaar. Inzetten spaarsaldo is op basis van beschikbaarheid.

Voor meer informatie mail naar info@STWC.eu of bel naar 031621811006.

dsc05577dsc05577

Kalender STWC Endurance

22 april Circuit Zandvoort (240 minuten)

16 juni TT Circuit Assen (200 minuten)

26 oktober Spa Francorchamps (200 minuten)

Kalender STWC Sprint

27/28 april Circuit Spa Francorchamps

8/9 juni Circuit Zandvoort

24/25 augustus Circuit Assen

6/7 september Circuit Zolder

5/6 oktober Circuit Zandvoort

Kalender DriversDays Trackdays

28 mei Circuit Zandvoort

4 juli Circuit Zandvoort

18 september Circuit Zandvoort

10 november Circuit Spa Francorchamps

1 december Circuit Zandvoort

Foto: Thomas Bakker TNA Fotografie