Download de KNAF app

Veel variatie in startveld Zandvoort 500

WEK-2015-Zandvoort500-2
Op zaterdag 21 november gaat een nieuwe editie van het Winter Endurance Kampioenschap van start met de Zandvoort 500. Organisatoren Circuit Park Zandvoort en de Stichting DNRT verwachten voor de endurance race van 117 ronden een gevarieerd en competitief startveld.

Het Winter Endurance Kampioenschap (WEK), met races in november, januari en maart, is inmiddels een begrip geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

WEK-2015-Zandvoort500-1
Interessante inschrijvingen
Een blik op de voorlopige deelnemerslijst toont enkele bijzondere inschrijvingen. Een daarvan is Equipe Verschuur. Het team, dat bij eerdere WEK-races meestal een Renault Mégane Trophy aan de start bracht, zal ditmaal de nieuwe en spectaculaire Renault RS01 inzetten in Divisie I. In diezelfde klasse is Rhesus Racing actief met een Radical SR3 Sportscar. Team Bleekemolen brengt een Porsche 996 GT3 aan de start, terwijl ook minimaal drie andere teams een Porsche cupracer aan de start brengen.

WEK-2015-Zandvoort500-4
Ook in de andere divisies staan competitieve racewagens ingeschreven. Zo is het Febo Racing Team actief met een actueel model van SEAT Leon Supercopa, terwijl het succesvolle JR Motorsport een BMW M3 E46 inzet voor de wedstrijd. Daarnaast staat een BMW Z4 GTR op de inschrijflijst, die bestuurd zal worden door Supercar Challenge-coureurs Eric van de Munckhof en Henry Zumbrink. Een blik op de lijst in Divisie III leert dat de meeste teams opteren voor de BMW 325i en de Renault Clio Sport. Zo zal Clio Cup Benelux-kampioen Niels Langeveld samen met Ronald en Mika Morien een team vormen om te strijden om de zege.

WEK-2015-Zandvoort500-3
Inschrijven voor de Zandvoort 500 is nog steeds mogelijk. Dankzij het speciale puntensysteem komen alle deelnemers, ongeacht hun divisie, in aanmerking voor de titel in het Winter Endurance Kampioenschap. Het is daarbij wel van belang dat in alle drie de wedstrijden, veel punten worden gescoord in de eigen divisie.

Gratis toegang
Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het gehele terrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Parkeren achter hoofdtribune is mogelijk voor € 6,00 per voertuig. Vanaf 11.30 uur kunnen alle bezoekers ook gratis een wandeling op de starting grid maken tijden de Grid Walk.

Informatie over de divisie-indeling, alsmede de reglementen zijn te raadplegen via de website van Circuit Park Zandvoort: http://www.cpz.nl/nl/autosport/wek.