Download de KNAF app

Nieuwjaarsrace opent racejaar Circuit Park Zandvoort

Persbericht - WEK-Nieuwjaarsrace2017-pre-Essay3
De Nieuwjaarsrace, die aanstaande zaterdag 7 januari 2017 zal worden verreden, kent ook ditmaal een finish in de duisternis. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het een 4-uurs race betreft, die bij daglicht start, maar finisht in het donker. Daarnaast kent de Nieuwjaarsrace een aantrekkelijk voorprogramma met twee felle sprintraces van de Mazda MaX5 Cup.

Tekst en foto's: PR

De Nieuwjaarsrace start 's middags om 15.30 uur en zal om 19.30 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 13.45 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

Persbericht - WEK-Nieuwjaarsrace2017-pre-Essay1
Boeiend startveld
Net als bij vorige edities van de Nieuwjaarsrace kunnen racefans genieten van een zeer gevarieerd startveld. De startlijst telt meer dan dertig auto's. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Divisie I verwelkomt een sterk aantal snelle racebolides, waaronder de BMW 140 GTR, Saker Sportscar, Marcos Mantis en Porsche 997 Cup. Ook de winnende bolide van de Zandvoort 500, de snelle Intrax Pumax RT, verschijnt aan de start, evenals een aantal Porsche Cayman GT4 racers.

In Divisie II strijden auto's als de SEAT Léon TCR, BMW Z4 GTR en BMW M235i Cup. Ook verschijnen verschillende BMW M3's in deze klasse aan de start. In Divisie III wordt de grid gevuld door o.a de Renault Clio Sport, BMW 320d, Porsche 944 Modified en Opel Astra OPC Cup. Divisie IV is het domein van auto's uit de DNRT cup-klassen, waaronder de BMW 318i en BMW 325 E30.

Aantrekkelijk voorprogramma met Mazda MaX5 Cup
Na een succesvol optreden in 2016, maakt wederom de Mazda MaX5 Cup zijn opwachting met twee sprintraces voorafgaand aan de start van de Nieuwjaarsrace. De wedstrijden met de Mazda MX-5 roadsters zorgen altijd voor spektakel. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en dat levert veel close racing op!

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Toeschouwers die met de auto komen, kunnen voor € 6,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren. Vanaf 15.05 uur kunnen alle bezoekers ook gratis een wandeling op de starting grid maken tijden de Grid Walk.

Alle informatie over de Nieuwjaarrace, inclusief tijdschema en voorlopige deelnemerslijst, is te vinden op: http://www.cpz.nl/nl/evenementen/nieuwjaarsrace-2017#event-tab-intro