Download de KNAF app

Komend weekend is het al zo ver, het slot van de DNRT Endurance 2016.

dnrt 12h foto
En niet zomaar eentje, want we gaan met zijn allen, gezellig als altijd 12 uur racen volbrengen op het circuit van Zandvoort. Gezellig, maar wel competitief! Want laten we wel zijn, we willen niet helemaal voor spekenbonen mee rijden. Maar pas op! Vaak is het de 'underdog' die er met de prijzen vandoor gaat. Snelheid is belangrijk, maar continuïteit is nóg belangrijker. En korte, vloeiende goed geplande pitstops misschien wel nóg belangrijker! Zeker in een groot veld als zondag. Kortom, het gaat om het totaal pakket. We gaan zondag zonder training, zonder kwalificatie direct de wedstrijd in. Per klasse wordt er geloot en dat is dan de startopstelling. Dat racen kost ons dan precies één racedag wat dan ook meteen het extreem lage inschrijfgeld van €750, - verklaard.

Tekst: Timo Wagenaar Hummelinck
Foto: Thomas Bakker

Het tijdschema is daarom niet echt ingewikkeld; We rijden van 8.00 uur in de vroege ochtend, tot 20.00 uur s'avonds. Dat betekend dat het al flink schemert wanneer de vlag valt, en dat we niet voor het eten thuis zullen zijn. Excuus alvast daarvoor. Buiten de opvallend veel buitenlandse teams zijn het ook weer de koppelteams die last minute besluiten de handschoen op te pakken. Vaak met maar twee auto's (die rijders gaan het maandag voelen) en soms met vier. Maar het kan allemaal! Want zo spannend is het voor het materiaal dan niet. Auto's uit de sprintklassen kunnen op die manier zo meedoen. Enkel andere remblokjes en banden, welke op voorraad zijn en gaan. "Je moet het een keer gedaan hebben om te weten hoe lekker het is" - Huub Vermeulen –

We zien jullie graag op Zandvoort. Toegang is vrij. Veel teamgenoten (het blijft natuurlijk een teamsport) en bezoekers zijn meer dan welkom. Enkel het parkeerkaartje van €6, - zal een verplichte uitgave vormen. Tot zondag, of zaterdagavond al bij de keuring.

Voor vragen kunt u tot die tijd terecht bij Ria Waterreus, am.waterreus@hetnet.nl